avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor al unui teren ,,vandut\'\'
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor al unui teren ,,vandut''

Buna dimineata.
In 2009, am mostenit un teren ,care fusese ,,vandut''in baza unei chitante de mana, intocmite pe principiul X vinde, Y cumpara .Era specificat totusi ,ca actele sa fie perfectate la notariat in maxim 10 zile de la intocmirea ei. Dupa 2 ani am vazut ,pe un site ca am fost data in judecata si am pierdut terenul mostenit.
Am facut recurs, in care am aratat faptul ca nu am fost citata si ca nu am stiut de existenta unui proces, am ridicat exceptia lipsei de interes a lui Y in ceea ce priveste perfectarea actelor in timpul vietii lui X, am specificat faptul ca termenul pt intocmirea actelor in forma autentica a expirat (s-a prescris)....
Mi s-a respins recursul , iar in prezent sunt in faza executarii silite, am poprire pe bunuri.....
Urmaresc cu interes spetele prezentate in acest forum si am citit despre un apartament mostenit cu antecontract de vanzare -cumparare prescris, fapt ce m-a determinat sa scriu, cu speranta ca voi gasi o rezolvare cauzei mele inainte de a fi prea tarziu .
Mentionez faptul ca am suspiciuni in ceea ce priveste autenticitatea ,,chitantei ''
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:18, 22 Martie 2015
Care este intrebarea si care este obiectul discutiei? Recursul pierdut sau executarea silita?
Tinand cont de faptul ca termenul pentru perfecarea actelor a expirat, ca, cumparatorul nu si-a manifestat interesul sa obtina actul autententic pe perioada vietii vanzatorului, eu , ca mostenitor sunt obligata sa-l despagubesc?
Tin sa specific faptul ca am vandut terenul inainte de a afla de existenta procesului .
Sa intelegem ca dvs. ati mostenit terenul, l-ati vandut si apoi ati aflat de existenta chitantei de mana si ati fost data in judecata de catre cei care facusera chitanta de mana? Mai mult acestia din urma au castigat procesul impotriva dvs, pe baza acelei chitante de mana si va cer despagubiri? In acest caz dati-i si dvs. in judecata pe ei si ii acuzati de rea credinta intrucat la data la care dvs. ati instrainat terenul nu stiati nimic de existenta lor. mai mult decat atat cand ei au vazut ca pe terenul respectiv sunt alti proprietari trebuiau sa ia legatura cu dvs. intrucat dvs. nu aveati de unde sa stiti ca exista o astfel de intelegere de mana. Din punctul meu de vedere nu sunteti obligata sa-i despagubiti cu absolut nimic. Figurau cumva in registrul agricol? Au platit impozitul pe teren?
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Nicoleta1010 a scris:

Tinand cont de faptul ca termenul pentru perfecarea actelor a expirat, ca, cumparatorul nu si-a manifestat interesul sa obtina actul autententic pe perioada vietii vanzatorului, eu , ca mostenitor sunt obligata sa-l despagubesc?

Ce sens mai are discutia atata vreme cat exista deja o hotarare a instantei care nu mai poate fi atacata prin nicio cale? Instanta s-a pronuntat, dvs. nu v-ati valorificat dreptul subiectiv in termen, etc. Daca insa sunt indeplinite conditiile de la caile extraordinare de atac, atunci puteti uza de ele, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana prescriere sau ? mimi000 mimi000 Am cumparat de trei ani un teren cu chitanta de mana autentificata la notarsi nu are un termen specificat pentru intocmire de act autentic, de la cineva care ... (vezi toată discuția)
Fals sub semnatura privata kamamura kamamura acum ma interesez pentru o cunostiinta care are urmatoarea speta in urma cu cativa ani de zile prin 2005 aceasta a cumparat un teren cu chitanta de mana de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana silviucp silviucp buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)