avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cumparat cu chitanta de mana prescriere sau ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cumparat cu chitanta de mana prescriere sau ?

Am cumparat de trei ani un teren cu chitanta de mana autentificata la notarsi nu are un termen specificat pentru intocmire de act autentic, de la cineva care nu era proprietar pentru ca nu facuse dezbaterea mostenirii .Dupa dezbaterea mostenirii, el a mostenit o parte din teren si nu a facut partajul cu fratii lui ,eu lucrez acest teren considerand ca este partea lui, fratii lui nu imi dau voie sa culeg fructele, pretind si ei cota parte conform mostenirii pe care o au.EU AM PUS TOTUL in gradina, nu ei, unul a venit si a cules cartofi din gradina. Eu pot sa-l reclam ca este FURT SAU DISTRUGERE?Arat ca cel care mi-a vandut cota lui mi-a facut la notar o procura speciala doar sa-l reprezint la notar sau la tribunal pentru partajare cu fratii lui ,am participat si eu la dezbaterea mostenirii cand au facut-o. Dar nu a specificat nicaieri ca mi-a vandut partea lui si nici in procura nu spune ca a vandut .Fratii lui nu sunt de acord cu vanzarea, mai mult unul mi-a depus o plangere pentru tulburare de posesie pentru ca nu i-am dat voie sa culeaga si el din cartofi ,se pare ca am cultivat pe o suprafata mai mare decat era normal in loc de 200mp am ocupat vreo 250m p.Deci imi face el plangere mie ,sau pot sa reclam eu furtul .Pentru ca am doar o chitanta scrisa de mana de trei ani ,mai pot sa-l oblig sa-mi faca act autentic ,sau sa-a prescris pentru ca eu nu l-am obligat timp de trei ani la nimic ?Pot eu sa spun ca am folosit 3 ani in care timp am avut discutii cu un alt frate dintre coproprietari si-mi cerea sa nu mai folosec terenul .Faptul ca am avut discutii continuu cu el inseamna ca nu am folosit legal ma afecteaza la folosinta terenului ,mi se poate reprosa ca l-am folosit cu abuz?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:51, 26 Octombrie 2015
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care, DUPA STUDIEREA TUTUROR ACTELOR SI FAPTELOR, va va putea sfatui asupra cailor de urmat.
De principiu, sunteti proprietar pe o parte din mostenire, conform chitantei de mana, dar ne fiind o iesire din indiviziune veti avea probleme cuu ceilalti frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu chianta de mana a mostenirii taspe27 taspe27 buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Carmen(kammy) Carmen(kammy) Mama mea a vandut acum 4 ani un teren de 1 ha cu chitanta de mana. Acel teren este o mostenire de la parinti. Ei au fost 6 frati, 1 decedat, 5 in viata. Dar pe ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)