avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ (Dezbatere mostenire). Probleme cu un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ (Dezbatere mostenire). Probleme cu un teren vandut cu ...

PARTAJ (Dezbatere mostenire). Probleme cu un teren vandut cu chitanta de mana.
Acum 20 de ani mama mea a cumparat de la o vecina un teren de 500mp. cu chitanta de mana. Si vanzatorea si cumparatoarea au decedat. Mostenitorii vanzatoarei sunt in proces de partaj ( dezbaterea mostenirii) si in masa succesorala a fost prins si terenul vandut mamei mele (cu chitanta de mana). Ce se intampla cu acest teren? As putea obtine o hotarare prin care sa devin proprietar legal de drept in procesul acesta de partaj? Care ar fi calea de urmat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:46, 10 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, va trebuie un proces de uzucapiune cu interventie in dosarul de succesiune. Este destul de complexa procedura pe care o aveti la indemana, de aceea ar fi bine sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune- terenuri vandute cu " chitanta de mana" monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Vrem sa facem succesiunea dupa mama decedata in 1994,dar in certificatul de mostenitor se precizeaza numai cota de care beneficiem fiecare dintre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a cumpărat cu chitanță de mana în ... bogdan1709 bogdan1709 Bună ziua, Socrul meu a cumpărat cu chitanță de mana în urma cu mai bine de 20 de ani partea de teren a celorlați moștenitori, teren rămas de la ... (vezi toată discuția)