Buna ziua
Am nevoie de o legislatie care prevede modul de desfasurare a procesului de evaluare a apartamentelor detinute de persoane fizice.
Stiu cum se desfasoara evaluarea si de existenta celor 3 metode (prin piata, prin venit si prin comparatie), in conformitate cu standardele internationale de evaluare, stiu ce presupune fiecare metoda in parte, dar am nevoie de legea cu privire la evaluare pentru contestarea in instanta.
Precizez ca valoarea actuala a unui apartament, evaluat de catre un expert contabil, prin actualizarea cu indicele mediu de inflatie (metoda care nu am gasit-o in nici o carte ori standard, deoarece, un bun de utilitate indelungata are o valoare data de cerere si oferta), este de mai putin de 10.000 RON (mai putin de 2.500 EURO)
82.657 * 117,176.28% : 10.000 = 9.685,44 RON (mai putin de 2.500 EURO)
Situatie ABERANTA, si asta o poate zice oricine, ca isi da seama ca un apartament in centrul Bacaului nu valoareaza cat o casa de chirpici din cel mai izolat sat, si asta o spune si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, prin evaluarea efectuata (cel mai recent in 2009):
[ link extern ]
apartamentul situat pe Stefan cel Mare - 2 camere - valoare: 33.000 - 37.000 EURO
Rog, daca puteti sa ma ajutati cu o lege in acest sens, caci, in Romania nici macar o asemenea valoare irelevanta nu o poate observa instanta, iar ca sa faci contestatie, ai nevoie de lege...