avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legislatie evaluare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legislatie evaluare

Buna ziua
Am nevoie de o legislatie care prevede modul de desfasurare a procesului de evaluare a apartamentelor detinute de persoane fizice.
Stiu cum se desfasoara evaluarea si de existenta celor 3 metode (prin piata, prin venit si prin comparatie), in conformitate cu standardele internationale de evaluare, stiu ce presupune fiecare metoda in parte, dar am nevoie de legea cu privire la evaluare pentru contestarea in instanta.

Precizez ca valoarea actuala a unui apartament, evaluat de catre un expert contabil, prin actualizarea cu indicele mediu de inflatie (metoda care nu am gasit-o in nici o carte ori standard, deoarece, un bun de utilitate indelungata are o valoare data de cerere si oferta), este de mai putin de 10.000 RON (mai putin de 2.500 EURO)

82.657 * 117,176.28% : 10.000 = 9.685,44 RON (mai putin de 2.500 EURO)

Situatie ABERANTA, si asta o poate zice oricine, ca isi da seama ca un apartament in centrul Bacaului nu valoareaza cat o casa de chirpici din cel mai izolat sat, si asta o spune si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, prin evaluarea efectuata (cel mai recent in 2009): [ link extern ]
apartamentul situat pe Stefan cel Mare - 2 camere - valoare: 33.000 - 37.000 EURO

Rog, daca puteti sa ma ajutati cu o lege in acest sens, caci, in Romania nici macar o asemenea valoare irelevanta nu o poate observa instanta, iar ca sa faci contestatie, ai nevoie de lege...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
ContSters161855, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 14:17, 7 August 2010
multumesc, dar nu ma ajuta cu nimic... rapoarte de evaluare pot face rost chiar din Bacau ca am lucrat la o firma de evaluari, iar cele 3 tipuri de abordari le cunosc foarte bine ca am avut tema de licenta in evaluarea constructiilor, doar ca ma intereseaza o lege despre evaluarea proprietatilor imobiliare a persoanelor fizice ca sa pot arata instantei ca evaluarea facuta este irelevanta, ca sigur in lege se face trimitere la standardele de evaluare, dar nu am gasit de cat in OMFP 3055/2009, dar nu am nevoie de societati comerciale, ci la persoane fizice

am cautat si eu o lege, dar nu gasesc, si ma gandeam ca poate are cunostiinta cineva de ea :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar donatii roxana1983 roxana1983 Maxime salutari! Sunt un ONG :D . Ma intereseaza sa aflu cum trec in inventar donatiile(mobilier,electronice si electrocasnice).Trebuie sa li te atribuie o ... (vezi toată discuția)
Metode pentru expertizele tehnice judiciare imobiliare zorroBIS zorroBIS Care sunt metodele pentru expertizarea-evaluarea valorii unei bucati de teren aflata in Bucuresti, liber de constructii, pe care un expert desemnat de ... (vezi toată discuția)
Diferente intre termeni expertiza constructii - cu referire la evaluare constructii. Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog sa ma lamuriti daca exista vreo diferenta intre urmatorii termeni si care ar fi pe scurt aceste diferente: - Valoare de piata - Valoare prin metoda ... (vezi toată discuția)