avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alocatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alocatie

ce sanse de castig am fata de fosta sotie pentru drepturile banesti cei revin minorului ,care este in custodia mea in urma hotararii de divort? In momentul parasirii domiciliului fosta sotie a luat si minorul(fara acordul meu) ,iar instanta a hotarat ca pensia alimentara sa fie platita din luna in care aceasta a parasit domiciliul .In aceasta perioada ea a ridicat alocatia minorului cu handicap in suma de 155 ron lunar .Ce ma sfatuiti sa fac sau cui sa ma adresez ptr aceasta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 15:30, 7 August 2010
buna ziua !
In primul rand ar trebui ca hotararea jud. sa fie definitiva si irevocabila , dupa care o investiti cu formula executorie .
Astfel puteti merge la un executor judecatoresc , acesta apeland la organele de Politie ( care sunt incompetente , de fapt ) si sa va luati copilul si in acelasi timp sa i se faca oprire pe venituri fostei sotii .
In acelasi timp puteti sa-i faceti si plangere penala fostei sotii la Parchet , pentru faptul ca a rapit si sechestrat copilul !
Bafta multa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor buzeadrian buzeadrian Sunt in proces cu fosta sotie de aproape 2 ani. Conform primei Hot. Jud. (fond)suntem divortati, custodia minorei ia fost atribuita mamei, platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara ionescu mitica ionescu mitica Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti,minorul a fost dat spre crestere si educare,fostei mele sotii,in urma cu trei ani.Intre timp eu am platit pensie ... (vezi toată discuția)