avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare

Buna ziua.As dori inainte de toate sa va reamintesc ca in luna iunie,in urma sfatului dumneavoastra cu privire la drepturile mele salariale,am facut o sesizare la itm Bucuresti.Am primit raspuns de la acestia in care imi spun ca pana pe 30 iulie firma trebuie sa-mi achite salariile restante si bineinteles sa dovedeasca acest lucru.Problema este ca eu lucrez la o firma de salubizare MIVI TRADING care are in responsabilitate atat salubrizarea trenurilor cat si a garilor.Eu lucrez in statia Marasesti,dar am colege care lucreaza la vagoane in aceeasi statie.In urma sesizarilor mele care au fost in numar de 4,au primit bani lucratoarele de la vagoane ,dar nu si noi cele de la statie.Acum daca ei au aratat la itm ca au platit,noi nu stiu ce sanse mai avem sa primim ceva.Eu personal am sunat la patroni de nenumarate ori si imi inchid telefonul.nu stiu cum sa mai procedez,va reamintesc ca nu am mai luat salariu din luna februarie.Stiu ca o ultima solutie ar fi sa-i dau in judecata dar banuiesc ca pentru asta eu trebuie sa dovedesc printr-un extract de cont ca nu am primit nimic.Aici este iar o problema.Am avut card la Banc Post si a expirat in luna februarie.In acest caz cei de la banca mi-au inchis contul urmand ca firma sa-mi trimita un alt card la Banca Transilvania,ceea ce pana acum nu s-a intamplat.Acum eu nu pot sa scot nici un extract pe vechiul cont. Va intreb pe dumneavoastra cum as putea sa-mi recuperez salariile restante.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 8 August 2010
1. Dati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. In conflictele de munca sarcina probei revine angajatorului care este obligat sa depuna dovezle in apararea sa pana la prima zi de infatisare (art.287 din Codul muncii).
3. Asadar dvs. spuneti ca nu ati primit salariul si angajatorul sa dovedeasca faptul ca vi i-a dat.
Interventie moderator:
:rtfm:
cleo_cici:
1. Daca aveti alte intrebari pe aceeasi tema nu mai deschideti alt topic, intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde".
2. In acest fel va exista o continuitate si o intelegere a intrebarilor si raspunsurilor.

cleo_cici a scris:
Va multumesc din suflet pentru raspunsul promt si as vrea sa va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuiesc sa-l dau pe angajator in judecata.
Va trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata prin care solicitati instantei ca in urma hotararii judecatoresti pronuntate sa-l oblige pe angajator la plata salariilor restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am mai orimit salariu de 4 luni cleo_cici cleo_cici Lucrez la o firma de salubrizare MIVI TRADING SRL si atat eu cat si colegele mele nu am mai primit salariul de 4 luni.Orice incercare de a rezolva pe cale ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii, semnaturi false pe state de plata valentin79 valentin79 Buna ziua, am facut o reclamatie la ITM pentru neplata a 10 salarii de catre un fost angajator. In urma controlului celor de la ITM a rezultat ca societatea ... (vezi toată discuția)
Articol 65 al1. codul muncii manu1963 manu1963 Am primit instiintare de la firma la care lucrez ca, la finalul unei perioade de preaviz de 20 de zile imi inceteaza contractul de munca individual in temeiul ... (vezi toată discuția)