avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract v/c imobil prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract v/c imobil prin prima casa

Sunt din provincie si intentionez sa achizitionez un apart.prin programul prima casa,de la un dezvoltator,in Bucuresti.Va rog sa-mi comunicati ce clauza pot introduce in antecontractul de v/c,astfel incat in cazul neacordarii creditului sa-mi pot recupera avansul.Mentionez ca mi se pare prea mare pretul negociat(nu vor sa negocieze sub o anumita suma)motiv ptr. care raportul de evaluare al bancii s-ar putea sa fie sub pretul negociat,in acest caz pot suporta diferenta de pret.Va rog sa-mi transmiteti cat mai curand.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 00:13, 8 August 2010
puteti cere notarului sa insereze in antecontract , ca in cazul neacordarii creditului de catre banca din motive ce nu tin de dvs, vanzatorul sa fie obligat sa va returneze avansul.
La cat de greu se vand acum apartamentele poti negocia cu vanzatorul atat avansul cat si pretul imobilului. Daca nu accepta un avans modic de doar 100- 200 euro, renunta si orienteazate catre alt vanzator , ai de unde alege. Preturile la care se vand acum apartamentele sunt de maxim 700 euro pe mp, pret de tranzactionare nu pretul de strigare care se ridica la 1100 euro pe mp.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare alinaerik alinaerik Pot cumpara un apartament evaluat la un pret mai mare dar dupa ce am discutat cu vanzatorul o lasa la un pret mai mic?Pot depune acte la prima casa si sa ... (vezi toată discuția)
Avans apartament prima casa Dinu Lucian Dinu Lucian Buna ziua, Ma numesc Dinu Lucian si in data de 15 Martie 2010 am semnat un antecontract de vanzare - cumparare apartament prin programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)