avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitarea prestarilor de servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitarea prestarilor de servicii

O persoana autorizata( diploma de formator) sa desfasoare activitati didactice in baza unui suport de curs propriu (actualizat in permanenta) de pe lap-topul personal , dar in sediul platitorului cu care are incheiat un contract de prestari servicii si care pana acuma platea sanatate(5,5% si impozit 16%) ce dari plateste dupa modificarile la codul fiscal.
Mentiuni : nu i se plateste indemnizatie de concediu de odihna si nici de boala daca survine in perioada contractului vreo incapacitate temporara de munca.
De asemenea are carte de munca in alta parte , unde evident se platesc toate darile...

Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:39, 9 August 2010
"Dari" in plus: 10,5% cas, 0,5% somaj.
NU uitati sa respecte, art.7, pct.2.1. asa cum a fost reglementat de OUG 58/2010 pentru a plati numai atit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinete medicale individuale in contract cu casmb horia beti horia beti CMI urile intra in aceasta situatie? Eu platesc toate darile pt. angajat iar pentru mine 31,3% Cas, si 5,5% Cass. Nu platesc somaj fiindca daca inchid ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce obligatii declarative ( declararatii catre buget) are un angajator intr-un contract de prestari servicii cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa Bogdan Petru Bogdan Petru Buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt impozitele pentru PFA,cand si la ce institutii se platesc? (vezi toată discuția)