avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamuriri

buna ziua. am mai multe nelamuriri dupa cum urmeaza: :-daca dintr-un apt. fratele are 75% si eu 25% ,am certificat de mostenitor, pot locui in apt./? ; mama are drept de mostenire dintr-o casa pe care tata o are inainte de casatorie(el este mort)? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:08, 8 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Bunurile proprii nu intra la imparteala cu sotul supravietuitor decat in cotitataea legala a masi comune cu succesorii legali!Sotul suprvietuitor are cota parte personala prin lege,care etse diferita de....a mostenitorilor legali !

:-/ adica?.......
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
doina_manuela, utilizator
da, aveti dreptul legal sa locuiti in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_daniel_nita laura_daniel_nita Buna ziua. Intrebarea mea probabil o sa para banala Tatal meu vitreg a decedat. dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Gelucu Gelucu Detin un apartament in calitate de proprietar-titular, achitat in 1993, si am un copil rezultat dintr-o casatorie anterioara; in 2007 m-am ... (vezi toată discuția)