va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. aseara, la o intersectie s-au tamponat doua masini, ambii soferi sustinand ca din cauza mea pentru ca am trecut pe rosu! eu am vazut verde toata ziua, m-am trezit in mijlocul intersectiei, i-am vazut ca s-au tamponat dar nu am avut nici o banuiala ca as putea avea vreo legatura cu ce s-a intamplat decat atunci cand in spatele meu a venit o masina in viteza si mi-a facut semn cu farurile, a ajuns in dreptul meu si soferul a inceput sa urle ca am trecut pe rosu si ca din cauza mea s-au tamponat ei si ca eu am fugit de la locul accidentului!!!.
in fine, era aproape 10 seara, dupa ce s-a mai calmat mi-a zis ca cealalta masina il asteapta la locul accidentului si ca daca vreau sa evitam politie etc sa ii platesc eu farul spart (asta a fost consecinta tamponarii) si ca celuilalt - in care el intrase- o sa ii dea el asigurarea lui.
eu pot sa jur ca era verde, (era un stop cu inainte si la stanga, jur ca am vazut verde pt mine !) dar vazand cat e de disperat omu ce sa mai, am zis ca poate n-am vazut io bine si a fost vina mea si am cazut la invoiala sa ii platesc farul.
acuma, ce vreau sa intreb este - e posibil ca astia sa se duca la politie impreuna si sa declare ca m-au vazut trecand pe rosu si ca din cauza mea s-au tamponat ei si pe baza declaratiei lor politia sa imi faca mie proces verbal si sa imi ia carnetul + amenda de rigoare? in cazul in care nu sunt victime, se poate vorbi de "fuga de la locul accidentului" asa cum zicea soferul respectiv?
Aveti posibilitatea de a va adresa unui expert tehnic, in vederea efectuarii unei expertize mecanice.
Ati recurs la conciliere?Sau a fost o intelegere in urma caruia dumneavoastra nu aveti niciun inscris ?
Pentru ca in acest ultim caz , cei doi pot sustine ca nu a existat cooperare din partea dumneavoastra, in sensul dorit de ei, si , de asemenea, acestia pot instiinta organele de politie.
Expertiza tehnica mecanica va preciza , cu exactitate, cauzele in care s-a produs aceasta coliziune.(poate fi oportuna, daca pagubele sunt insemnate )
Nu este savarsita infractiunea de parasire a locului accidentului.
Nu stiu cum s-au ciocnit ce doi si de aceea nu pot sa spun daca suntei sau nu vinovata. Un lucru pot sa va spun sigur ca nu trebuia sa va angajati sa platiti farul masinii implicate in accident fara sa aveti un act de constatare de la politie. Acceptarea platii inseamna acceptare culpei dv. Si apoi daca sunteti vinovata puneti in aplicare polita dv. RCA si pagubitul va fi despagubit pe aceasta polita. Este posibil ca pagubitul dupa ce ii platiti farul sa mai ceara si altceva. V-as ruga daca puteti sa ne tineti la curent cu evolutia lucrurilor. Succes!
Opinia mea este ca dvs nu aveti niciun amestec in acest accident. Accidentul s-a produs intre cele doua autoturisme, cel din spate fiind vinovat intrucat nu a pastrat distanta suficienta pentru a putea opri in siguranta (daca am inteles corect din mesaj modul de producere a accidentului). Plata farului poate complica situatia.
nu se vor duce sigur la politie. se vor duce la asigurator. evita astfel o amenda.
cat timp nu ai avarii, nu ai cum sa fii vinovat. indiferent daca ai trecut pe rosu sau verde. oricum nu iti ia permisul pe declaratiile lor. ca asa ma duc si eu si declar ca l-am vazut trecand pe rosu pe vecinul meu care ma enerveaza.
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. am tot analizat cazul si nu imi pot imagina cum as fi putut vedea verde in loc de rosu!!! poate stiti cum e, in astfel de cazuri incepi sa te indoiesti de propriile tale simturi! stiti cumva daca m-ar putea actiona in instanta fara sa aiba un proces verbal de la politie? din cate stiu accidentele trebuie declarate in 24 de ore. persoana respectiva a zis ca luni (maine) ma va suna sa imi spuna cat costa farul spart.... coliziunea nu a fost puternica, un far spart iar celalalt autoturism banuiesc ca o bara indoita, nu mai mult. nu am incheiat nimic scris cu dl respectiv referitor la plata, chiar i-am repetat ca eu nu am trecut pe rosu si nu ma consider vinovat..