avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident din cauza mea?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident din cauza mea?

va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. aseara, la o intersectie s-au tamponat doua masini, ambii soferi sustinand ca din cauza mea pentru ca am trecut pe rosu! eu am vazut verde toata ziua, m-am trezit in mijlocul intersectiei, i-am vazut ca s-au tamponat dar nu am avut nici o banuiala ca as putea avea vreo legatura cu ce s-a intamplat decat atunci cand in spatele meu a venit o masina in viteza si mi-a facut semn cu farurile, a ajuns in dreptul meu si soferul a inceput sa urle ca am trecut pe rosu si ca din cauza mea s-au tamponat ei si ca eu am fugit de la locul accidentului!!!.
in fine, era aproape 10 seara, dupa ce s-a mai calmat mi-a zis ca cealalta masina il asteapta la locul accidentului si ca daca vreau sa evitam politie etc sa ii platesc eu farul spart (asta a fost consecinta tamponarii) si ca celuilalt - in care el intrase- o sa ii dea el asigurarea lui.
eu pot sa jur ca era verde, (era un stop cu inainte si la stanga, jur ca am vazut verde pt mine !) dar vazand cat e de disperat omu ce sa mai, am zis ca poate n-am vazut io bine si a fost vina mea si am cazut la invoiala sa ii platesc farul.
acuma, ce vreau sa intreb este - e posibil ca astia sa se duca la politie impreuna si sa declare ca m-au vazut trecand pe rosu si ca din cauza mea s-au tamponat ei si pe baza declaratiei lor politia sa imi faca mie proces verbal si sa imi ia carnetul + amenda de rigoare? in cazul in care nu sunt victime, se poate vorbi de "fuga de la locul accidentului" asa cum zicea soferul respectiv?
Cel mai recent răspuns: MsiVx600 , utilizator 20:20, 8 August 2010
evident ca va poate da in judecata. in romania datul in judecata e la liber. si eu va pot da in judecata, sau pot deschide proces ca vreau pamant pe luna, etc...
sansele de a castiva ceva conteaza.
slai a scris:
evident ca va poate da in judecata. in romania datul in judecata e la liber. si eu va pot da in judecata, sau pot deschide proces ca vreau pamant pe luna, etc...

:) Datul in judecata nu este "la liber". Principiul liberului acces la justitie este statuat de art. 21 din Constitutie, insa el se refera la apararea drepturilor, a libertatilor si intereselor legitime.

Daca doriti pamant pe Luna, instanta ar putea sa aprecieze ca incalcati prevederile art. 723 Cod procedura civila si sa va aplice o amenda judiciara intre 50 si 700 lei pentru introducerea cu rea-credinta a unei cereri vadit netemeinice (art. 108 ind. 1, pct. 1, lit. a Cod procedura civila).
Din punct de vedere al cetateanului simplu, datul in judecata pare "la liber" si judecata oarba. Asta e realitatea.

Un exemplu:
Un tanar din Suceava crede ca este mostenitorul lui Stefan cel Mare si cere in instanta Moldova si tara Romaneasca.

Cornel Cernoschi a dat in judecata statul roman, Senatul, Camera Deputatilor, Presedintia si Guvernul, inca din 2007, in incercarea de a-si recupera mostenirea, dupa ce bunica sa i-a spus ca este urmasul domnitorului Stefan cel Mare, transmite Mediafax.

Procesul nu s-a incheiat nici pana in ziua de astazi, pentru ca tanarul poate face apel de fiecare data cand cererile sale sunt respinse de instanta.

Urmas al lui Stefan cel Mare, vrea sa i se dea Moldova ... sau o casa

In aceste conditii, Cernoschi a aparut si miercuri in fata Tribunalului Bucuresti, unde a deschis pana acum sase dosare, pentru a cere statului roman dreptul de a administra toate proprietatile publice din Moldova si Tara Romaneasca, in limita posibilitatilor.

Desi nu are sorti de izbanda, ba chiar a fost si amendat de doua ori, pentru introducerea unor cereri de rea-credinta, suceveanul nu se lasa descurajat si continua lupta in instanta cu satul roman, irosind timpul si banii contribuabililor.
Sursa: [ link extern ]
am mai citit undeva de un caz similar, doar ca ala era pe plan local, se judeca cu politistul, primarul, preotul pe diverse motive aberante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)