buna ziua! am si eu un credit de nevoi personale si un descoperit de cont pe care nu le mai pot plati. am tot citit pe forum la alte subiecte si nu cred ca am inteles exact totul. va incepe executerea silita si cum nu am nimic care sa poata fii executat, sa inteleg ca in 3 ani de zile datoriile mele se vor prescrie????? mentionez ca nu mai lucrez si probabil nici nu o voi face ( ma intretin dintr-un mic bussines care nu este chiar legal- fac mobilier din pal - sa nu se inteleaga gresit, dar este fara vreo firma pfa sau altceva) nu am nimic pe numele meu si nici nu voi mostenii nimic. multumesc pentru interesul acordat
Teoretic datoria se poate prescrie in termen de 3 ani.
Dar, ma indoiesc ca creditorul ( banca) va lasa sa se implineasca termenul de prescriptie. Acesta poate fi intrerupt de o cerere de chemare in judecata, de inceperea executarii silite etc.
Daca e intrerupt, incepe alt termen de prescriptie ( deci mai trebuie sa treaca 3 ani) si tot asa.
Daca nu aveti nici un venit ( salariu etc.) si nici un bun ( mobil, imobil) nu au ce sa execute. Dar pot sa astepte sa dobanditi.
Exista si aceasta practica a cesiunilor de creanta, adica banca cesioneaza creanta sa pe o suma modica. decat sa piarda tot mai bine pirede mai putin. Si atunci cei care platesc in locul dvs. sigur o sa incerce recuperarea pe orice cai.