avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune

As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema:
Dupa decesul tatalui meu mostenitorii lui impreuna cu fratele artatalui am obtinut titlul de proprietate pentru un teren. Au fost facute actele si intabulat pe toti 4 mostenitorii in vederea vanzii rapide . Vanzarea nu a avut loc si dorim sa iesim din indiviziune.
1- ce demersuri trebuie sa facem
2 - se poate intabula cota aferenta tatalui doar pe unul din mostenitorii lui si in ce conditii

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:43, 8 August 2010
In situatia in care exista un acord intre mostenitori se poata partaja amiabil prin act autentic.Este posibil ca mostenitorii sa isi vinda sau sa isi doneze cotele unuia dintre ei si acesta devine astfel proprietarul exclusiv al imobilului. In cazul in care nu exista intelegere partajul poate fi cerut in instanta.
Aceasta vanzare presupune incheirea de contracte taxabile sau este o acceptare tacita.

Multumesc!
vanzarea presupune un contract de vanzare-cumparare si trebuie platite taxele notariale.
Daca vindeti impreuna, platiti o singura data taxele, nu fiecare dintre dv. 4 taxa separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ! alessia08 alessia08 Buna ziua .Am si eu o problema in legatura cu o mostenire . Tatal meu a decedat acum 10 ani de zile . Mama mea pe atunci a facut succesiunea si evident ca ... (vezi toată discuția)
Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la o mostenire pe cote (imobil plus teren)? ... AdrMa_Ro AdrMa_Ro Cum se poate renunta la o mostenire pe cote (imobil plus teren)? Noi nu ne putem intelege cu ceilalti mostenitori, nu avem de unde plati taxa de timbru de ... (vezi toată discuția)