avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs-pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs-pretentii

am fost chemata in judecata de catre electrica pentru pretentii,judecatoria a admis lipsa calitatii procesuale pasive pe care eu am invocata,sa va explic mai amanuntit despre ce este vorba,eu eram proprietara unui apartament,in 1999 am efectuat un contract de furnizare a energiei electrice,in anul 2002 am efectuat vanzarea apartamentului catre o societate prin act autentic in care este specificat ca aceasta a preluat posesia imobilului si ca incepand din acea zi toate taxele si impozitele aferente revin cumparatoarei,dar acesta cu toate ca a zis ca va schimba contractul cu electrica pe numele societatii nu l-a schimbat ,asa ca in 2009 m-am trezit cu citatie de la electrica ca n-am platit 6 facturi pe anul 2008 si respectiv 2009,iar printr-e documentele atasate sunt facturile in care se specifica data contractului cu electrica 2005 nu 1999 si tensiunea nominala este acum de 400v nu de 220v,intrebarea mea este ,daca se schimba contorul nu trebuie semnata o conventie,iar la schimbarea tensiunii nominale nu trebuie facuta o cerere?,va intreb deoarece cei de la electrica au facut recurs intemeiat pe dispozitiile art.304 pct.8 si 9,art. 304 indice1 Cod proc. civ.si art.969,art.970 Cod civil,daca puteti sa-mi dati sfaturi,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:21, 9 August 2010
chiar nu aveti calitate procesual pasiva in cauza din moment ce ati vandut apartamentul in 2002 iar debitele catre electrica sunt din 2008. sub nicio forma electrica nu are cum sa recupereze de la dvs debitul.
acestia in cererea de recurs precizeaza ca eu nu ma pot prevala de contractul de vanzare-cumparare incheiat in 2002 cu respectiva societate intrucat acesta nu este opozabil societatii lor,fiind aplicabile regulile de interpretare a simulatiei privitoare la actul ascuns incheiat intre parata si un eventual consumator real,si ca in aceasta speta societatea lor este tert de buna credinta fata de orice raport juridic existent intre intimata parata si un eventual:D
ei pot motiva orice. insa legal repet nu aveti calitate procesual pasiva in cauza.

multumesc mult,si eu credeam la fel,dar nu eram total convinsa,ma reprezint singura si la facultate n-am parcurs inca nici jumatate.
superb motiv al celor de la electrica ... cu siguranta si-a bagat codita vreun inginer de acolo... nu are nicio legatura tensiunea cu contractul aceasta este redusa prin retele pana la minim 400Volti ( o,4 kVolti) astfel ca tensiunea utilizata de fiecare gospodarie este de 230Volti ( 220Volti ) ... spuneti-le ca este vorba de tensiunea de faza iar cealalta poarta denumirea de tensiune de linie :D iar acel apartament are tot 220V
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare? mmmmela mmmmela ce se intampla daca o societate de furnizare a energiei electrice a castigat in instanta plata facturilor neplatite iar cel care trebuie sa plateasca nu are ... (vezi toată discuția)
Proces pretentii reclamant electrica leonida leonida buna, am facut o vanzare imobil in anul 2002 si nu am am schimbat contractul cu electrica pe numele cumparatorului iar acum in 2009 am primit o citatie de la ... (vezi toată discuția)
Recurs actiune in pretentii COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA As dori sa supun atentiei dv. urmatoarea situatie. Reprezint unul dintre parati intr-o actiune in pretentii pentru care a fost data o sentinta favorabila ... (vezi toată discuția)