avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament lasat sotiei medicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament lasat sotiei medicului

Sfatuiti-ma va rog intr-o problema: Matusa mea, inainte de deces mi-a lasat prin testament o casa, instituindu-ma legatar cu titlu particular. Eu am locuit cu matusa in acelasi imobil, intre timp eu m-am casatorit, sotul meu fiind medic. In timpul cat am locuit in casa (5 ani), sotul meu a tratat-o pe matusa mea. Matusa nu a avut copii, parintii si fratii sunt decedati. Acum, un nepot din sora doreste sa-mi atace testamentul invocand art. 812 spunand ca sotul meu a influentat-o. Eu sunt ruda de gradul 4 cu defuncta. Pot fi socotita persoana interpusa in conditiile in care eram ruda cu batrana? Era mai bine ca sotul meu sa o lase pe batrana fara asistenta medicala doar pentru a nu-mi ataca cineva testamentul? Ce sanse are nepotul de a-mi ataca testamentul? multumesc!
Cel mai recent răspuns: doctorita , utilizator 21:22, 8 August 2010
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Chiar aveam nevoie de niste incurajari. Faceti un lucru deosebit pentru noi. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament AnnaMaria23 AnnaMaria23 Poate fi atacat testamentul facut la notar, acum 5 ani, mentionez ca nu a fost cerut act medical. Imobilul a fost lasat unei familii fara a exista grad de ... (vezi toată discuția)
Donatia se poate ataca? lia sfercea lia sfercea un testament care a fost facuta in 2010 iunie, se poate ataca? daca da care este termenul de prescriptie ? testamentul a fost facut de matusa catre nepot. ... (vezi toată discuția)