avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament lasat sotiei medicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament lasat sotiei medicului

Sfatuiti-ma va rog intr-o problema: Matusa mea, inainte de deces mi-a lasat prin testament o casa, instituindu-ma legatar cu titlu particular. Eu am locuit cu matusa in acelasi imobil, intre timp eu m-am casatorit, sotul meu fiind medic. In timpul cat am locuit in casa (5 ani), sotul meu a tratat-o pe matusa mea. Matusa nu a avut copii, parintii si fratii sunt decedati. Acum, un nepot din sora doreste sa-mi atace testamentul invocand art. 812 spunand ca sotul meu a influentat-o. Eu sunt ruda de gradul 4 cu defuncta. Pot fi socotita persoana interpusa in conditiile in care eram ruda cu batrana? Era mai bine ca sotul meu sa o lase pe batrana fara asistenta medicala doar pentru a nu-mi ataca cineva testamentul? Ce sanse are nepotul de a-mi ataca testamentul? multumesc!
Cel mai recent răspuns: doctorita , utilizator 21:22, 8 August 2010
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Chiar aveam nevoie de niste incurajari. Faceti un lucru deosebit pentru noi. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament AnnaMaria23 AnnaMaria23 Poate fi atacat testamentul facut la notar, acum 5 ani, mentionez ca nu a fost cerut act medical. Imobilul a fost lasat unei familii fara a exista grad de ... (vezi toată discuția)
Donatia se poate ataca? lia sfercea lia sfercea un testament care a fost facuta in 2010 iunie, se poate ataca? daca da care este termenul de prescriptie ? testamentul a fost facut de matusa catre nepot. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)