avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de captura european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de captura european

Buna seara! Am si eu o problema pe care sper ca ma ajutati sa o inteleg. O ruda de-ale mele, are cateva dosare pe rol in Italia pentru clonari carti credit. este posibil ca dupa ce este condamnat sa i se trimita mandat de captura in Romania chiar daca fapta este savarsita in Italia si este condamnat la o pedeapsa de sub 3 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:59, 9 August 2010
Jurisdictia este a Italiei pentru ca acolo a comis infractiunile si acolo isi va ispasi si pedeapsa la care va fi condamnat! Evident, ca va ramane cazierul patat si ii va dauna si in Romania ulterior daca va continua sa comita infractiuni de acest gen si in tara. In acea condamnare din Italia statul roman nu are nicio treaba!
nu numai ca e posibil dar e chiar legal.insasi legea ii obliga.
Pe cine, ce obliga? Cumva despre statul roman este vorba?
Da , este posibil

Conform dispoziţiilor art.81 alin.1 lit.a şi b din Legea nr.224/2006 mandatul european de arestare se emite pentru extrădarea persoanelor care au săvârşit fapte pedepsite cu o pedeapsă sau cu o măsură de siguranţă privativă de libertate egală sau mai mare de 1 an sau pentru executarea unor condamnări la o pedeapsă sau la o măsură de siguranţă mai mare de 4 luni închisoare.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiuni pentru alta persoana abuzata prin sarlatania psihiatrica eusaisapte eusaisapte 1. dupa ce eu insumi am invins gratie lui Dumnezeu nu mai putin de 3 tentative ale unor asa-zise organe judiciare de a utiliza sistemul judiciar si psihiatria ... (vezi toată discuția)
Extradare sorintudor sorintudor Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta? Este ... (vezi toată discuția)
Pedepsa talharie relit relit Este vorba de o prietena a mea, in 2005 a fost in Italia, a lucrat ca bona. Femeia pentru care lucra, romanca, se ocupa de lucruri nu prea ortodoxe dar a aflat ... (vezi toată discuția)