avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Carte online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Carte online

Am scris o carte, si as vrea sa public pe internet,dar nu gratuit. N-am ninci PF,nici I.I, nici SRL. Intrebarea este :acest lucru este legal ? Sau care vsunt modalitatiile sa fie legal.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
portik, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:44, 10 August 2010
Dupa parerea mea trebiie sa va autorizati intr'una din formele prevazute de lege: OUG 44/2008 sau respectiv L31/1990 rep., dupa care pe una din aceste forme de desfasurare a activitatii ( PFA,II,IF sau SRL,SA, SNC,SCS,SCA) veti cumpara un domeniu, site, etc. si veti face vanzarea cartilor dvs. emitand facturi de livrare catre cei care va fac comenzile, inregistrand veniturile si cheltuileile aferente si platind in mod corespunzator impozitele.
Drepturile de autor le veti vinde PFA-ului sau firmei pe care o infiintati dvs. si veti plati la stat impozitul pe venit si contributiile individuale aferente (contributii daca nu sunteti salariat si venitul nu e repetitiv, etc.). Pentru firma cheltuiala cu drepturile de autor este o cheltuiala deductibila.

NOTA:
Daca dvs. ati scrie cartea si ati vinde-o pur si simplu pe net fara a va autoriza ca firma sau PFA care are in obiectul de activitate VANZAREA de carti, atunci ati desfasura o activitate in mod ilegal ( activitatea fiind comert cu carti, are o denumire mai academica in CAEN) . Iar munca dvs. pentru crearea cartii nu ar fi platita ( dreptul de autor), cheltuielile cu redactarea, tiparirea, difuzarea, depozitare, etc. nu ar fi recuperate. Ati risca sa va fie confiscate toate veniturile ( daca nu chiar un dosar penal de evaziune fiscala, pentru obtinerea de venituri pe care nu le declarati in vederea impozitarii.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa ori srl SC LEGALEX SRL SC LEGALEX SRL Buna ziua. Daca am studii juridice superioare, imi pot face un PFA cu specializarea redactare acte cu specific juridic, oferirea de informari juridice, pasi de ... (vezi toată discuția)
Legi de urmat pentru realizarea unui magazin online nicoletaciucur nicoletaciucur Buna ziua, Intentionez sa deschid un magazin cu vanzare online. Imi puteti spune daca care sunt legile care trebuie urmate? Atat pentru partea de prelucrare ... (vezi toată discuția)
Firma prestari servicii cristinasinziana cristinasinziana care sunt pasii necesari deschiderii unei firme de prestari servicii,si ce cheltuieli implica acest lucru?va multumesc (vezi toată discuția)