avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament olograf

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema destul de complicata.Acum 17 ani de zile bunicul meu impreuna cu sora acestuia au primit mostenire de la parintii lor o casa de locuit plus niste pamant aferent casei de locuit.Ulterior,bunicul i-a facut donatie surorii sale pe partea sa de casa cu conditia ca dupa moartea ei totul sa revina in familia bunicului meu,respectiv mamei mele singura la parinti.Sora bunicului a avut o fata,verisoara mamei mele care la randul ei i-a lasat prin testament olograf mamei mele casa respectiva in care ea a locuit pe timpul vietii impreuna cu sotul ei,bunicul meu neavand pretentii asupra intelegerii anteriaore cu mama verisoarei mamei mele.Acum,in testament este specificat ca dupa moartea ei,totul sa revina familiei mele ,respectiv mamei mele cu conditia ca pe timpul vietii sotului verisoarei mamei mele sa locuiasca intr-o camera din casa.Bun.Acesta nu locuieste in casa de la moartea sotiei lui,avand pe altcineva.In schimb are casa inchiriata de vreo 10 ani.Zilele trecute am discutat cu el sa preluam casa si sa facem actele dupa vointa exprimata de verisoara mamei in testamentul olograf insa nu prea vrea.mentionez ca acea casa este pe numele verisoarei mamei mele si o are dinainte de a se casatori cu el prin donatia mai sus amintita.Ce sanse am avea de castig daca am proceda la darea in judecata a acestuia?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:28, 9 August 2010
este o situatie mult prea incalcita ca sa primiti un raspuns cert aici pe forum. de principiu daca aveti vreun testament de la defuncta, ati avea castiga de cauza numai ca trebuie sa vedeti ce veti face cu rezervatarul...sotul defunctei...sau ceva copii daca a avut sau mama acesteia...
un avocat dupa ce va studia actele dvs va va spune cert care sunt sansele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.mama mea are ... infatuat infatuat Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.Mama mea are un testament de la verisoara ei, facut acum mai multi ani pentru toate bunirile ei mobile si ... (vezi toată discuția)
Situatie mostenire nicum nicum Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o situatie aparuta: Acum cateva luni a murit subit o ruda de-a mea fara sa stiu. Aceasta ruda era sotul verisoarei ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare în situația mea?! Ortansa1958 Ortansa1958 Ce acte sunt necesare în situația mea?! Bună ziua și numai bine! Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite ... (vezi toată discuția)