avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.Mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.Mama mea are ...

Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.Mama mea are un testament de la verisoara ei, facut acum mai multi ani pentru toate bunirile ei mobile si imobile dupa moartea sa.Precizez ca verisoara se intretinea singura, avand pensie plus un ajutor financiar pe care mama il acorda lunar. Acum 1 luna printr un telefon dat la o vecina deoarece verisoara nu raspundea la telefon, am aflat ca a murit si a fost si ingropata de catre aceasta vecina citez "avem contract". Din cate am inteles verioara a facut un contract de vc cu uzufruct probabil fiului vecinei care a decedat intre timp inaintea verisoarei mamei mele.Acum intrebarea este : aveau dreptul sa ingroape verisoara mamei mele? nu puteau anunta? bunurile din casa? banii primiti in urma vanzarii cumpararii revin decedatului? As avea nevoie de ajutor si chiar ma pot deplasa la un cabinet de avocatura pentru a discuta mai mult.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 08:51, 14 Aprilie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveau dreptul sa ingroape verisoara mamei mele? nu puteau anunta?

nu se poate numi un drept si nici nu aveau obligatia sa anunte pe cineva, daca s-au oferit sa o ingroape... aia e.
mama in calitate de mostenitor, adac accepta mostenirea, poate fi obligata sa suporte aceste cheltuieli.

banii primiti in urma vanzarii cumpararii revin decedatului?

cum doamna sa revina decedatului ?
Banii in urma vanzarii, ar trebui sa se regaseasca in conturile pe numle verisoarei decedate, daca i-o fi incasat si daca ii mai avea. Cine stie cand o fi vandut...
mma ar trebui sa cerceteze treaba asta.
iar bunurile din casa, daca nu au facut obiectul vanzarii, ar trebui sa fie mostenite de mama dvs in baza testamentului.
Mama sa mearga cu testamentul la notar, sa nu fie revocat intre timp si sa se intereseze pe numele cui e casa acum. Poate cere un buletin de informare de la ocpi.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Ar trebui mers la notariat ptr deschiderea succesiunii de pe urma verișoarei mamei cu acel testament; trebuie verificat astfel de către notar daca imobilul respectiv mai era în patrimoniul defunctei sau daca a fost într-adevăr vândut cu uzufruct acelei vecine, in ce condiții, daca se regăsesc sau nu banii, ce s-a întâmplat cu bunurile mobile din casa ....
Poate fi atacat acel contract daca nu se regăsesc banii in contul verișoarei și a fost decât formal! Aici într-adevăr aveți nevoie de un avocat dacă veți ajunge in instanță și nu cred că veți rezolva pe cale amiabila această problema!
Cât despre înmormântare, daca se dovedește că este un contract fictiv cel de vânzare, contractul poate fi desființat, iar în acest caz cheltuielile respective va trebui sa le suportați dvs., in caz că vecina va solicita legal acest lucru!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune intre surori vitrege camelia_t camelia_t Buna seara Va rog sa ma ajutati pentru ca m-am interesat in aceasta speta si am primit o gramada de raspunsuri, nici unul la fel ! Am o verisoara (mama ei ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Dascalu Elena Dascalu Elena Buna ziua.Ma confrunt cu o problema destul de complicata.Acum 17 ani de zile bunicul meu impreuna cu sora acestuia au primit mostenire de la parintii lor o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)