Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema : am incheiat un cim cu timp partial si doresc sa schimb locul de munca, sa inchei un nou contract cu norma intreaga. La noul angajator mi s-a spus ca exista "o procedura obligatorie" ca ei sa inscrie oferta de munca la ajofm si ca eu trebuie sa ma inscriu la ajofm ca fiind in cautarea unui loc de munca, adica sa imi fac lichidarea la vechiul loc de munca, sa am o pauza de cateva zile fara contract si pe urma sa ma angajez din nou.
Va rog sa imi spuneti daca e adevarat si ce pot face sa evit lipsa acelor zile din cartea de munca. Mi se pare discriminatoriu si incorect, adica nu se mai pot angaja decat oamenii inscrisi la somaj?
Va multumesc!
Buna dimineata!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Vazand raspunsul de la Ctynn, indraznesc sa va mai intreb ceva, daca doresc sa mentin ambele contracte, pot sa declar functia de baza la cel cu mai putine ore sau trebuie obligatoriu la cel cu norma intreaga? Ulterior pot sa schimb optiunea? Si daca este posibil sa am ambele contracte, care este, va rog, procedura, cam ce cereri trebuie facute?
Va multumesc