avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutiri la penalitãþile de întârziere la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutiri la penalitãþile de întârziere la întreþinere

Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu "Scutiri la penalităţile de întârziere la întreţinere", pt cine ma poate ajuta cu niste raspunsuri concrete.
Am cumparat un apartament in 2007 care avea datorii la intretinere in valoare de 20.000 ron debit si 10.000 ron penalizari ( am cumparat ap. si am preluat datoriile), intre timp am achitat debitul dar au ramas penalizarile.
Tin sa mentionez ca intre timp eu am ramas fara servici iar sotul meu are un salar mult sub 1.000 si mai avem si cateva rate la banca.
Vrea sa stiu cum putem beneficiea si noi de scutirea la plata penalitatilor, daca se poate
Cel mai recent răspuns: mihaela121 , utilizator 20:21, 10 August 2010
Penalizarile ramase de plata dinaintea aparitiei acestei legi nu intra in obiectivul legii.

Daca aveati de plata cei 20.000 lei de la vanzarea apartamentului, ii puteati plati in perioada 20.07.2010 - 20.07.2011 fara a mai plati cei 10.000 lei penalizari.

Deci nu vi se poate aplica legea in cazul Dv.
Incercati sa faceti o "petitie" la primarie unde sa explicati situatia dvs. actuala .Cunosc cazuri cand s-au acordat inlesniri, scutiri pentru cazurile sociale.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
MIHAIELA-GABRIELA SERBAN, Contabil
Primaria nu se poate amesteca in treburile si deciziile asociatiilor, daca ele sunt legale.
Primariile nu pot acorda decat ajutoare sociale.
Pentru ca legea 175/2010 este neclkara si deocamdat fara norme de aplicare, puteti sa colaborati cu cei din conducerea asociatiei si sa incercati a scapa de plata penalizarilor oricat de vechi ar fi. Va sugerez sa intrebati la asociatie daca asociatia are penalizari de plata catre furniozori. In situatia in care asociatia are de plata penalizari catre un furnizor, impreuna cu presedintele si administratorul intocmiti un dosarel cu cererea dv de scutire, dovada sau declaratia dv de venit, cererea asociatie de radiere a penalizarilor catre furnizor, copii ale actului de identitate a le dv, dovada sau specificarea de la asociatie ca ati achitat debitul...
Cu acestea mergeti impreuna cu admionistratorul sau presedintele la furnizor/ Depuneti actele si mai asteptati. Daca or sa solicite si alte documente o sa le duceti. Poate vor raspunde pozitiu si vor sterge 10000 lei din penalizarile ce ar trebui sa le plateasca asociatia. Atunci si asociatia poate sa le anuleze pe ale dv fara probleme pentru ca nu are nimic de peirdut. Iar dv aveti de castigat.
Explicati acest rationament celor din conducerea asociatiei ca asa scapa si asociatia de penalizari si dumneavoastra.
Va multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)
Penalitatile locatar locatar sunt de acord cu noua lege de scutire a penalitatlor ,si eu am ramas an urma si nu pentru ca nu vreau sa platesc ci pentru ca nu mai am de unde ,ratele miau ... (vezi toată discuția)
Legea175/16.07.2010 - scutirea penalitatilor la intretinere alice77 alice77 Buna ziua. din nefericire din luna februarie sunt in somaj, situatie care ma impiedica sa-mi achit datoriile la zi la intretinere, drept urmare am acumulat ... (vezi toată discuția)