avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O amenda pusa degeaba .
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O amenda pusa degeaba .

Buna ziua tuturor , am o mica problema si as dori niste sfaturi .
Acum 4 zile eram cu cativa prieteni in spatele unui bloc de prin zona (blocul unde eram nu are nici o legatura cu ce urmeaza , zona fiind diferita ) (dupa ce am fost la o terasa sa ne cinstim umpic) unde am stat cam 10 minute cred ca sa ne adunam toti si sa plecam mai departe. Pe drum , o ruda de a mea a venit si a inceput sa se ia la incaierare cu mine , dar nu am ripostat , pentru ca stiam ca miros a alcol si ma gandeam sa nu am probleme. De aici incepe partea amuzanta. Dupa ce am fost putin ciufulit de ruda asta , l`am impis umpic din stramtoare ca sa pot fugi ( nu a cazut nu a patit nimic) . Am fugit umpic cam la vreo 3 blocuri departare , unde m`a luat politia , m`a dus la sectie , mi`a luat amprentele , mi`au dat amenda pentru deranjarea linistii publice ( ruda mea statea la vreo 7-8 blocuri mai departe de unde s-a intamplat totul deci chiar nu pricep care e faza) si nu au luat in considerare nimic din ce au spus cei ce erau de fata langa mine ( prietenii mei) sub pretextul ca mirosim a alcol . Amenda este de 1 milion , dar nu are nici un rost sa platesc si nu are nici semnatura mea pe amenda nici nimic . Este o situatie pe cat de stupida pe atat de stanjenitoare pentru mine , fiind prima amenda care o iau (si sper ca si ultima) . Mai este mentionat pe amenda ca eram in stare de ebrietate ( nu stiu cum se defineste starea de ebrietate , dar daca inseamna sa ai alcol la bord aveam umpic , dar nu deajuns cat sa nu gandesc clar ) si ca eram nerespectuos in masina de politie cat si in sectia de politie (adevarat , cand am vazut ca ma ia politia fara sa consulte martori sau ceva doar nu era sa le multumesc , nu? ) .

Nu stiu cum se procedeaza cu astfel de amenzi , daca trebuie platite intr-un anumit timp , si nu doresc sa consum bani degeaba pentru ca sincer nici sa vreau sa platesc amenda si nu am de unde .

Multumesc pentru rabdare si as dori daca se poate niste sfaturi cum sa fac sa scap de toata ipocrizia aceasta stupida . #-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Nitty , utilizator 20:18, 9 August 2010
Ati ratat posibilitatea de a achita jumatate din amenda pt. ca trebuia achitata in 48 de ore.
Sfatul meu este sa achitati amenda. Fiind vorba de 100 lei chiar nu merita sa faceti contestatie. (timp pierdut ).
X-(
multumesc chiar as dori sa achit amenda dar imi vine foarte tarziu salariul si acum nu mai am nici macar bani de tigari , dar minte sa achit amenzi...
si apropo de asta , in cat timp trebuie achitat chiar daca au trecut 48 de ore ? habar nu am si nici bani nu cred ca fac rost prea curand dar na sa stiu .
(multumesc in avans)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare parazitii parazitii In data de 23/02/2010 Am fost cu mai multi prieteni intr`un OMW ne`am comandat cate`o bere 2 3 ... pe urma un prieten de`al meu a avut niste discutii verbale ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala ContSters255185 ContSters255185 Buna.Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Acum o saptamana am luat o amenda pe nedrept.Veneam din oras, si cand am ajuns in apropierea blocului ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie necomunicat in termen de o luna razvanyk_d razvanyk_d Buna, am si eu o problema in urma cu aprox 45 zile am parcat autoturismul neregulamentar conform spuselor unor prieteni ar fi fost politia comunitara si mi-ar ... (vezi toată discuția)