avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am si eu o intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am si eu o intrebare

In data de 23/02/2010 Am fost cu mai multi prieteni intr`un OMW ne`am comandat cate`o bere 2 3 ... pe urma un prieten de`al meu a avut niste discutii verbale cu un alt alt ""prieten"" .... pe urma a sunat un prieten pe cineva sa vina la OMW a venit era in stare de ebrietate... si se te tot baga peste discutia intr`e cei 2 baietii... a inceput sa il injure prietenul meu si a inceput sa traga de el sa il scoata afara sa se bata individu ce a venit in stare de ebrietate... prietenul meu a iesit afara cu individu acela pe urma a iesit """prietenul meu """ afara dupa el , pe urma am iesit eu afara sa`i incerc sa se calmeze individu acela a ripostat asupra ma lovit la ficat si atuncia de frica am sarit la el si ne-am batut eu am 21 ani si individul acela are vre`o 35-40 ani eu am 1,65 el aproape 2 m ... si celalalt ""prieten"" a inceput si el si l`am lovit si pe el politia era peste drum nu am vazut dar nici eu nu a vazut toata faza .... ce sa intamplat a venit ne`a luat la politie iar ""prietenul meu "" nu a vrut sa vina la politie pentru ca are foarte multe belele la politie si daca venea il inchidea si am mers eu cu prietenul meu si cu acel individ si inca un martor la politie noua ne`a dat amenda de 200 RON am inteles ca pentru tulburarea linistii publice am plecat de la politie am venit din nou la OMW si ne`am mai comandat o bere si apare si individul acela si a inceput sa danseze pe acolo ... si dupaia am plecat cu totiii a 2-a zi aud ca are clavicula rupta.... si zice ca are 35 zile spitalizare si el este acasa adica prin baruri ..... eu as vrea sa plec in spania pentru ca ma chemat la munca ....ar fi bine sa depun cu prietenu meu o declaratie impotriva lui ? noi nu am mai fost la medicu legist ... imi dati si mie un sfat va rog va multumesc anticipat Victor
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 12:08, 6 Martie 2011
Din cate am citit in scrisoarea d-voastra cam incoierenta... Este vorba de o fapta ce se incadreaza juridic la "incaierare ",daca victimele nu depun plangeri sa puna in miscare actiunea penala, se soldeaza numai cu amenzi la tulburarea ordinei si linistei publice""legea 61. Bafta si pleaca in spania la munca dar nu uita ca acest gen de amenzi daca nu sunt platite se transforma in zile de munca in folosul comunitatii..:(:(:(:(:(#-o#-o#-o#-o:P:P:P
Pentru a fi incaierare (art. 322 Cod Penal), trebuie sa fie vorba de minim doua grupuri a cate doua persoane fiecare, iar aici nu este cazul.

Cu 35 de zile de ingrijiri medicale (nu de spitalizare), este vorba de vatamare corporala (art. 181 Cod Penal), pedeapsa fiind inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. Actiunea penala se pune in miscare in urma plangerii penale a persoanei vatamate.

Recomandarea este sa va intelegeti amiabil, pentru ca impacarea partilor (in scris) inlatura raspunderea dvs penala.

Va puteti scoate si dvs certificat medico-legal si sa depuneti plangere contra persoanei. Nu este recomandat sa plecati in Spania inainte de rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă m-am certat cu un individ și ma înjurat și chiar ma ... Patraulea11 Patraulea11 Dacă m-am certat cu un individ și ma înjurat și chiar ma amenințat am scos sabia doar casa îl Timorez nu l-am lovit absolut nimic am plecat am povestit ... (vezi toată discuția)
Intrebare (ultraj) Maryoto Maryoto Buna ziua, Sambata seara am fost chemat de urgenta acasa deoarece tatal meu se certa cu vecinul de vis-a-vis deoarece si-a parcat masina exact in dreptul ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Bubycko Bubycko Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Buna ziua! am 23 de ani si acum 3 saptamani in seara de vineri 9/11/2012, am iesit ... (vezi toată discuția)