avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice execptia lipsei calitatii procesuale active a ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

execptia lipsei calitatii procesuale active a contestatorului

Buna seara.
Am formulat o contestatie impotriva rezultatului procedurii de atribuire a unui contract de executie lucrari prin licitatie deschisa, in calitate de lider al unei asocieri formata din 3 firme. Ulterior introducerii contestatiei la Tribunal (nu am apelat la CNSC), ceilalti doi asociati au depus la autoritatea contractanta si la instanta adrese prin care comunicau ca se retrag din asociere si expres, ca nu sustin contestatia. A urmat invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale active a noastra, nediscutata inca. Exista sansa de a fi respinsa aceasta exceptie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Jarda , Consilier juridic 21:02, 9 August 2010
Buna seara .
Consider ca atat timp cat mai este un reprezentant din cei trei initiali,acestia 2 retragandu-se conform vointei lor, care probabil este neviciata, poate fi pastrata calitatea procesuala activa a contestatoarei.
Marius Bote.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Va multumesc pentru raspuns. Totusi, instanta n-ar putea considera ca in absenta asocierii, am pierdut practic calitatea de participant la licitatie? (si posibil sa considere ca nemaifiind "parte" in procedura de atribuire nu mai am nici calitate, nici interes)
Dupa mine, exceptia lipsei calitatii active ar trebui respinsa cu atit mai mult cu cit sintem liderul asocierii (75% din valoarea contractului), dar in practica este pentru prima data cind ma confrunt cu aceasta situatie si nu pot anticipa solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa imi spuneti daca se poate ce inseamna aceasta ... Raapps2021! Raapps2021! Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca se poate ce inseamna aceasta solutie. Este vorba despre o contestatie la executare silita Respinge ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie achizitii Elleny Elleny Daca in cadrul unei proceduri de achizitii publice, dupa realizarea raportului procedurii, s-a depus o oferta de catre asociere a doua firme (prezentandu-se si ... (vezi toată discuția)
Ce exceptie?! ginacoseru ginacoseru buna ziua! am primit un recurs impotriva unei sentinte de solutionare a contestatiei la tabelul preliminar formulat de un avocat care nu este angajat de ... (vezi toată discuția)