Vă rog să-mi spuneţi cum se procedează în cazul desfiinţării postului de sef serviciu prin reorganizare. Care sunt soluţiile pentru funcţionarul public de conducere în situaţia în care postul pe care l-a ocupat se desfiinţează iar în cadrul autorităţii există posturi de conducere vacante pe care au fost promovaţi temporar funcţionari publici de execuţi? în temeiul cărei prevederi legale funcţionaru public de conducere este reâncadrat într-o funcţie de execuţie? Nu se repectă dispoziţiile art 100 din Legea 188/1999?
In cazul dvs.este schimbata structura compartimentului si deci puteti fi incadrat doar ca functionar public cu pastrarea clasei si a treptei salariale.Daca au fost posturi vacante si au fost altii promovati pe posturi de conducere nu cred ca se poate decat prin concurs.Nu cred sa existe solutii de a ocupa o functie de conducere fara concurs.Poate ne spune cineva.Daca va ajuta cu ceva si eu sunt in aceeasi situatie.Trebuie sa va inscrieti la concurs ,daca se scot posturile la concurs si daca nu primesc altii raspunsurile la intrebari inainte,iar pana una alta acceptati ca sunteti un functionar.Stiu ca e greu dar cu timpul...orice rana se vindeca.Sanatosi sa fim!
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea acestei funcţii publice.
(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe o perioadă de maximum 6 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere al cărei titular este suspendat în condiţiile prezentei legi se realizează prin promovarea temporară, pe durata suspendării titularului, a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea acestei funcţii publice.
(4) Măsura prevăzută la alin. (3) se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
(5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este delegat să o exercite este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariu.