V-as ruga, daca este cineva sa-mi dea un sfat. Parintii mei au facut contract de intretinere cu sora mea, fara ca eu sa stiu, pentru casa parinteasca, in care ea locuieste. De asemenea, au facut contract cu ea unde ii doneaza o alta casa si teren. Pe viitor toate bunurile o sa i le cedeze ei, deoarece eu nu am fost si nu sunt un copil ascultator ( spun ei ). Exista vreo posibilitate juridica de a-mi cere drepturile?
Va multumesc.
Sigur. Exista o modalitate eleganta de rezolvare a animozitatilor. Apelati la un mediator autorizat. Costa mai putin decat in instanta , nu faceti publica situatia familiala, totul este confidential si solutiile le veti gasi impreuna cu familia in sedinta de mediere.
Timpul de rezolvare depinde numai de dvs si familie. Relatiile de familie se pot imbunatati cu aceasta ocazie.Acordul il veti autentifica.
Mult succes!
In ceea ce priveste contractul de intretinere, nu prea aveti ce face daca sora respecta dispozitiile contractuale, adica presteaza intretinerea parintilor.
Insa donatia poate fi revocata in cazul in care se incalca rezerva succesorala. Deci, dupa decesul parintilor puteti solicita revocarea donatiei.