avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema cu masina la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema cu masina la partaj

Buna ziua
sunt in divort cu sotul.
sora mea are o masina cumparata cu banii ei care figureaza pe numele sotului.
el vrea sa nu o introduca in partaj.
propunerea mea a fost sa intre in partaj si sa mi-o cedeze integral atunci.
el vrea sa nu intre in partaj acea masina (e vorba de un matiz).
doreste sa imi faca mie o imputernicire la notar prin care eu sa dispun sa vand masina. daca semnam acest act, eu sunt obligata sa vand masina pana se finalizeaza partajul si divortul? sau acel act imi da dreptul sa o vand sau sa fac ce vreu cu masina, inclusiv sa o pastrez dupa divort?
alta varianta : sa o vanda unei terte persoane (sora mea nu poate sa o cumpere intrucat nu doreste sa figureze masina pe numele ei).
sau Intrebarea este : prin ce modalitate as putea sa preiau eu masina fara sa implic o terta persoana (care sa o cumpere).
Eu ma gandeam de exemplu la un act la notariat prin care el mi-o doneaza si mai mentioneaza ca nu o sa o includa pa partaj. este posibil asa ceva?
sau alta sugesite, va rog...este destul de urgent...
multumesc
da, v-o poate dona in timpul casatoriei sau sa v-o vanda dupa divort sau sa v-o cedeze la partaj.
procura de vanzare, daca nu vreti s-o vindeti acum, va poate da dupa divort, altfel isi pierde valabilitatea, ca nu mai corespunde cu actele de identitate
multumesc pt raspuns.
asadar daca imi face act de donatie acum, eu pot pastra masina dupa divort.
cam cat costa la notar un act de donatie?
daca alegeti sa v-o doneze, conteaza ca omul sa fie de buna credinta, altfel poate revoca oricand donatia
pt costuri intrebati la un notariat
Puteti face partajul si la un mediator, cu conditia sa veniti impreuna cu sotul si sa cadeti de acord asupra bunurilor partajabile. Asa cum veti dori sa va impartiti bunurile pe care le aveti in comun, asa se va mentiona si in Acordul de mediere pe care il puteti apoi depune la instanta de judecata, care va da o hotarare in sensul celor dispuse de d-voastra in acordul de mediere. E o procedura mult mai rapida, eleganta si confidentiala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin notariat Ica73 Ica73 Buna ziua! Eu si sotul meu, ne-am separat de ceva vreme si am cazut de acord ca eu sa raman in apartament, iar el sa pastreze casa si masina. In urma ... (vezi toată discuția)
Bun comun avdodo avdodo Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj pitik123 pitik123 buna ziua,am si eu cateva intrebari: in caz de divort cum s-ar imparti bunurile.... in urmatoarele conditii: masina luata cu o diferenta de bani din partea ... (vezi toată discuția)