Buna seara.Am o intrebare in legatura cu dezbaterea unei succesiuni.Care sunt pasii necesari deschiderii unei succesiuni?Situatia este in felul urmator:eu locuiesc in Spania si asi dori ca mama, ramasa vaduva,sa vina sa locuiasca cu mine aici.Pentru acceasta trebuie sa vinda garsoniera pe care o are si nu stim cum.Tatal decedat avea doi copii din prima casatorie si impreuna pe mine unica fiica .Inainte de a deceda a lasat un testament in care scria ca in cazul decesului lui ii lasa totul ei si invers.Am inteles de la notar ca chiar si asa,cu testament,copii au o anumita parte din avere si pentru asta i-am lasat mamei o imputernicire cum ca renunt la partea mea si sa ma reprezinte cu drept de semnatura in orice.Ceilalti doi copii au lasat cite imputernicire, sau asa ceva,in care recunosc testamentul.Notarul a zis ca fiecare trebuie sa puna partea lui de bani pentru elaborarea certificatului de mostenitor.Eu i-am trimis deja,in schimb ei nu au de undesi deci totul sa paralizat.Mai nou un alt notar la care am cerut o a doua parere i-a spus mamei ca imputernicireea mea nu este buna.Doresc sa stiu cum se poate vinde mai repede garsoniera si cum putem rezolva mai repede cu actele mai sus mentionate deoarece mama are 84 ani si nu mai poate sa se intretina singura?Va rog frumos sa-mi dati o solutie.Va multumesc anticipat
Daca va grabiti, iar cei doi copii din prima casatorie a tatalui au recunoscut testamentul, merita sa platiti in locul lor taxele notariale, doar pentru ca nu au atacat testamentul si au renuntat la partea ce le revine dupa tata..Daca ar fi avut pretentii ar fi fost un proces, care v-ar fi costat mult mai mult, iar daca ei nu au bani, va tin pe loc.
Pe procura dvs (imputernicire), cred ca trebuia stipulat si faptul ca mama poate sa va reprezinte in procedura succesorala..
Dupa ce obtine certificatul de mostenitor, si intabularea in CF, poate sa procedeze la vanzarea garsonierei.
Testament
ninasave
Buna ziua
Mama si tata au o casa cumparata impreuna . Tata a decedat si nu am facut succesiunea , eu fiind singurul lor copil . Daca eu renunt la partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)