avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie la intretinere

Buna ziua.Am si eu o intrebare. Parintii mei au fost de curand chemati la tribunal pentru datoria la intretinere care insumeaza 3.000 Ron.Ce se poate intampla acolo?Mentionez ca trebuie sa se prezinte in septembrie si as vrea sa stiu care ar fi cel mai rau lucru care se poate intampla?Tatal meu e in somaj, mai are o luna, iar mama e casnica.Mentionez ca nu avem nici un venit.Iar acum am dori sa ne debransam de la sistemul centralizat pentru ca am inteles ca vor veni facturi astronomice din cauza ca subventiile au fost taiate drastic.Putem face ceva? Avem dreptul la vreun venit minim? Pentru ca dupa 10 septembrie nu vom mai avea bani nici sa traim.:(:( Astept cu nerabdare un raspuns
Cel mai recent răspuns: danielalazar , utilizator 13:19, 12 August 2010
Imi pare rau ca nu putem sa va dam nicio solutie pozitiva.
Parintii vor fi siliti sa plateasca aceasta suma, conform hotararii judecatoresti si daca nu o platesc e posibil sa fie executati silit (sa se organizeze o licitatie de vanzare a locuintei, din care asociatia isi recupereaza suma restanta si restul il vor primii parintii)

Pana atunci e bine ca ambii parintii sa-si rezolve problema unui loc de munca, nu se poate sa asteptati sa muriti de foame .....si sa inceapa sa plateasca sume mici la intretinere pentru a dovedi ca au bunavointa si sa faca impreuna cu presedintele asociatiei si cu administratorul un plan de achitare a restantelor.

Pentru deconectare va trebuie avizul asociatiei de proprietari, acordul vecinilor direct implicati (jos-sus-stanga-dreapta) si acordul furnizorului de agent termic.
nu va incadrati in legea 175/2010 cu referrire la scutirea de penalitati daca achitati cotele de baza in 12 luni ? conditia este sa aveti sal net pe membru de familie 1000 lei . verificati . rosca
E vorba ca nu au cu ce sa plateasca, daca cititi mesajul cu atentie. Nu se pune problema penalizarilor, ci a platii in sine a restantelor.
In instanta parintii sa ceara esalonarea sumei de 3000 lei pt. ca nu aveti venit. Poate macar unul din parinti se angajeaza si plateste ratele stabilite de instanta. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante asociatia de proprietari alibotean alibotean Buna ziua, As dori un sfat in legatura cu o familie de rau platnici, membrii ai asociatiei de proprietari din care fac si eu parte. Familia respectiva ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere ContSters207783 ContSters207783 Buna ziua. As dori daca se poate sa-mi oferiti cateva informatii despre situatia in care se afla parintii mei. Acestia au acumulat datorii la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Reparatii comune mafr79 mafr79 Va salut cu respect. Am o intrebare legata de modul cum un presedinte de asociatie de propietari are dreptul de a face lucrari in beneficiul propietarilor fara ... (vezi toată discuția)