Buna ziua1 Am si eu o intrebare la dvs. In 26 iulie 2010 i-a expirat concediul de maternitate sotiei mele. Am fost la ITM Salaj pentru a ridica carnetul de munca iar acestia au spus ca nu mi-l pot da deoarce angajatorul nu a depus declaratiile prevazute de lege si in consecinta nu au putut inchide cartea de munca. Intre timp societatea in cauza a intrat in faliment si a fost desfiintata. Va rog sa ma inderumati in rezolvarea cazului meu. Va multumesc anticipat! O zi buna si placuta!
Carnetul de munca este un act personal al titularului care se pastreaza de unitate atit timp cit titularul este incadrat in munca, acesta avind dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor inscrise in carnet.
Din punctul meu de vedere ITM-ul comite un abuz prin retinerea carnetului. Inchiderea carnetului se poate face si ulterior.
Faptul ca angajatorul nu a depus declaratiile prevazute de lege nu este de vina angajatul.
Carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.
1. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus la ITM deciziile de incetare a CIM si nu are cum sa faca inregistrarile in carnetul de munca.
2. Declaratiile nominale lunare nu se depun la ITM. Poate nu ati inteles dvs. Mai mergeti o data la ITM si intrebati cum puteti sa rezolvati problema.
3. Daca unitatea a intrat in faliment inseamna ca este numit un lichidator judiciar. Luati legatura cu acesta sa va intocmeasca actele necesare pentru ITM
Carnet de munca
dannys
Un fost angajat a demisionat din anul 2010 de la firma noastra iar carnetul de munca a ramas la firma deoarece mai avea ceva datorii catre noi.
I-am facut o ... (vezi toată discuția)