avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pentru acoperisul blocului....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pentru acoperisul blocului....

Buna ziua! va cer si eu o parere in legatura cu acoperisul blocului.. vecina de la de la ultimul etaj a strans semnaturi pe o hartie scrisa de mana,pentru a se face pe un palier al blocului acoperis.Am semnat toti locatarii ca fiind de acord si sa restituim banii in rate acelei doamne .Problema este ca multi nu au putut achita iar altii nu au fost de acord ca aceasta lucrare sa se fac fara o autorizatie si garantie si pur si simplu nu vor sa achite ...cea ce eu cred ca e normal ...Chiar astazi (doamna-vecina)a venit din nou la usa ca sa ii dam bani pentru reparatii ca sa desprins tabla de pe acoperis. As vrea sa stiu exista vreo sansa ca aceasta sa ma sileasca sa ii achit banii pentru acoperis si reparatii? va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:19, 10 August 2010
din cate stiu eu nu.fara o factura emisa nu va poate sili sa platiti.eu am avut o situatie asemanatoare.blocul meu a fost izolat termic mai putin partea mea.mi-au cerut bani pt parti comune.asa cat au vrut ei....nu am platit, neavand o factura emisa clar pt ce sa platesc cat vor ei?totul de face cu factura si garantie.altfel puteti refuza sa platiti
Acea lucrare trebuia sa se faca de catre o firma prin asociatia de proprietari si nu printr-o persoana fizica.
Totusi, in situatia cand majoritatea proprietarilor au fost de acord si-au semnat, acest document impreuna cu alte dovezi (facturi de achizitionare a materialelor, contract sau intelegere scrisa cu meseriasi, martori dintre vecinii care au lucrat sau au vazut cum se lucreaza...), proprietarul care a cheltuit pentru lucrare poate soilicita instantei sa va oblige la plata partii ce vi se cuvine. Si are sanse de castig in functie de aceste dovezi pe care le va folosi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc andan30 andan30 Buna! Am si eu o mare problema...ca toti cei care cauta raspunsuri pe aici. Locuiesc la etajul 4/4, iar acoperisul imobilului e foarte degradat, avand in ... (vezi toată discuția)
Reparare acoperis bloc isa81 isa81 Buna ziua, am cumparat un apartament la etajul 4/4 in 2013, iar in acest an, in urma unei ploi s-a udat o portiune de tavan si chiar a inceput sa picure apa ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc sophyca sophyca Sunt proprietara unui apartament la etajul 4,am mostenit de la parinti apartamentul, si am probleme cu izolatia de cand ma stiu, am tot incercat sa fac ... (vezi toată discuția)