avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reactualizarea salariului dupa intoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reactualizarea salariului dupa intoarcerea din CIC

Buna ziua,

Am revenit din cic la data de 15 iunie 2010 pe acelasi salariu de acum 2 ani! Exista vreun temei legal pentru a cere o actualizare a salariului in asa fel incat sa fie la acelasi nivel cu cel al angajatilor pe acelasi post sau post similar? (consultant formare)
Multumesc!

Cezara dragomir
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 10 August 2010
Nu stiu, pentru ca depinde de mai multi factori.
De exemplu:
- daca salariul dvs. este sub sau peste minimul pe economie din prezent.
- daca in actele aplicabile dvs. (ccm, regulament intern, altele) este prevazuta vreo indexare, marire periodica pentru toti salariatii?
- de ce au cerscut intre timp salariile celorlalti?
- care este practica privind sporul de vechime in unitatea dvs.?

Una peste alta, la nivel national nu exista un astfel de temei legal. Minimul legal la nivel naational este sa nu primit acum mai putin decat primeati la plecarea in cic.
in institutia mea nu se dau sporuri de vechime; salariul meu net este 1050 lei pentru studii superioare, consultant formare

Pot invoca art.10, alin7 din legea 202/2002?
Nu stiu ce sa va raspund.
Ca sa imi pot da macar cu parerea, ar trebui sa stiu raspunsul la toate intrebarile pe care le-am pus mai sus.
1. salariulminim brut pe economie pentru studii superioare este de 1200 lei iar eu am salariul brut de 1450 lei
2. cred ca se aplica indexarea aceea 2 conforn contractului colectiv de munca 2007-2010
3. am exemplul unei colege care s-a intors din cic in care am intrat eu in prenatal. la o luna de la intoarcere i s-a marit salariul si apoi inca o data astfel incat a ajuns sa ia 1500 de lei net, eu iau 1050 lei net.
4. nu se aplica spor de vechime in institutia noastra
asadar pot invoca 202/2002?
multumesc

Alte discuții în legătură

Salariu dupa intoarcere concediu crestere copil Nkl Nkl Buna seara, Am nevoie de o lamurire privind cuantumul salariului dupa intoarcerea din CCC. Urmeaza sa ma intorc in iulie inapoi la serviciu iar angajatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am intors din cic la vechiul loc de munca. firma ... Maya04 Maya04 Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de munca. Firma are o grila de salarizare publica pentru angajati, care se actualizeaza anual, mentinand ... (vezi toată discuția)
Drepturi intoarcere din ccc Norinori Norinori Buna.as vrea sa stiu si eu ce drepturi am legale salariale la intoarcerea mea la locul de munca din ccc.m-am intors la lucru pe data de 27 03 2017 din ... (vezi toată discuția)