Am revenit din cic la data de 15 iunie 2010 pe acelasi salariu de acum 2 ani! Exista vreun temei legal pentru a cere o actualizare a salariului in asa fel incat sa fie la acelasi nivel cu cel al angajatilor pe acelasi post sau post similar? (consultant formare)
Multumesc!
1. Daca sunteti functionar public se aplica prevederile Legii 330/2009:
Art. 17 - (1) Personalului care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.
(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1), gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se stabileşte conform legilor specifice.
2. Legea 202/2002, art.10(7) nu face referire la salariuci numai la conditiile de munca:
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.
deci nu am niciun temei legal in baza caruia sa solicit actulizarea salariului. nu sunt functionar public. eu inteleg prin imbunatatirea conditiilor de munca si actualizarea salariului. colega mea careia i s-a marit salariul la o luna de la intoarcerea din cic in baza carei legi a beneficiat de marire? nu sunt functionar public