avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu neplatit si amenintarea ca daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu neplatit si amenintarea ca daca va face reclamatie la ITM o va da afara pe angajata de la personal !!!

Buna ziua,
Problema mea este mai speciala si cu probleme de morala. Sotul meu a fost informat ca ar fi bine sa isi caute de munca. Dupa lungi ''tratative'' pe data de 30 iunie i s-a inchis carea si a intrat in somaj. Ulterior am aflat ca trebuia sa primeasca 1 salariu compensatoriu conform contract national unic de munca pe 2007-2010. In momentul in care si-a cerut drepturile verbal la cateva zile a sunat tipa de la personal ca se rezolva iar la 3 zile iar a sunat si a inceput sa boceasca ca o da afara si sa nu faca reclamatie, ca ii da ea bani etc. Eu ce sa fac?
Sincer chiar nu stiu si mai este vb si de o suma frumusica pe care nu vreau sa o pierd pe praful asta.
Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa imi conving sotul ca poate este doar un banc ieftin al acestei doamne de la personal?
In cat timp pot cere restituirea salariului compensatoriu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 10 August 2010
1. Salariata de la Personal stia legea si de aceea a spus ca se rezolva.
2. Daca ea va fi concediata, pe acest motiv, nu este vina sotului dvs. ci a angajatorului care nu vrea sa respecte legea.
3. Daca doriti puteti sa luati salariul compensator de la doamna in cauza dar nu este corect sa plateasca ea (dar a fost amenintata cu concedierea).
4. Puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
5. Salariul compensator este un drept prevazut in CCM si poate fi revendicat in termen de 6 luni de la data concedierii.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

1. Salariata de la Personal stia legea si de aceea a spus ca se rezolva.
2. Daca ea va fi concediata, pe acest motiv, nu este vina sotului dvs. ci a angajatorului care nu vrea sa respecte legea.
3. Daca doriti puteti sa luati salariul compensator de la doamna in cauza dar nu este corect sa plateasca ea (dar a fost amenintata cu concedierea).
4. Puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
5. Salariul compensator este un drept prevazut in CCM si poate fi revendicat in termen de 6 luni de la data concedierii.

Multumesc mult pentru raspuns.
Parerea mea este sa faceti o reclamatie la ITM prin care sa cereti aceste drepturi. In acest fel nu veti implica persoana de la resurse umane.
George27 a scris:

Parerea mea este sa faceti o reclamatie la ITM prin care sa cereti aceste drepturi. In acest fel nu veti implica persoana de la resurse umane.

Tipa de la firma a zis ca daca vin aia de la ITM o da afara si ii mai dau si amenda de 50 milioane. Ideea e ca sotul meu nu vrea sa o aiba pe constiinta pe acesta femeie care are copii si salariul destul de mic. Eu nu sunt de acord dar ce sa fac?
Pot face o reclamatie anonima la ITM sau daca fac reclamatie normala cei de la firma sotului vor afla cine a facut reclamatie?
Pot face eu reclamatie in numele sotului, ca sa nu afle ?!!
Puteti sa faceti reclamatie si la ITM dar ei nu pot obliga firma sa plateasca salariul compensatoriu.
Pentru salariul compensatoriu cel mai bine introduceti o actiune la Tribunalul din judetul in raza caruia aveti domiciliul. Problema este ca termenele de judecata sunt foarte lungi, pentru ca sunt foarte multe dosare. De exemplu cunosc pe cineva care a introdus actiune in mai si primul termen este in decembrie.

Alte discuții în legătură

Concediere art.65 si neindeplinirea obligatiilor de catre angajator anca.manole anca.manole Buna. Am fost concediata la inceputul lunii ianuarie, cu art.65 (1). Angajatorul mi-a platit salariul compensatoriu, conform contractului colectiv national, ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrr RAMONA1987 RAMONA1987 Buna seara. Sunt angajata la o firma din Bucuresti pe postul de lucrator comercial din luna noiembrie 2008. Contractul de munk l-am semnat in luna ianuarie ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu - desfiintarea locului de munca cosmin2005 cosmin2005 Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare in temeiul legii nr 53/2003 art 73,ca urmare o concedierii individuale din initiativa angajatorului pentru motive ... (vezi toată discuția)