avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea salariului

buna ziua, am o intrebare legata de o decizie a conducerii firmei la care lucrez.
in urma unei sedinte aga, intregului departament de vanzari i se anuleaza salariul brut, specificat in contractul de munca. venitul din comisioane ramane acelasi dar, atentie!!!, acesta nu e specificat in scris in vreo hartie
cat de legala e aceasta decizie ? ce masuri pot lua eu ca angajat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: voionm , utilizator 13:41, 10 August 2010
sa contestati decizia la tribunal sectia litigii de munca.
prin itm am inteles ca e gratuit acest mod de solutionare. stiti ceva? am rasfoit codul muncii si in urma acelei decizii am inteles ca contractul meu de munca devine nul prin neindeplinirea obligatiilor. am inteles bine?
multumesc
daca e nevoie dau si numele firmei?
1. Ce inseamna "i se anuleaza salariul brut"?
2. Un salariu nu se anuleaza. El se poate modifica si asta numai prin act aditional la CIM.
3. Daca nu aveti nimic scris nu prea aveti ce contesta la Tribunal. Asteptati sa primiti ceva scris sau sa vina ziua de plata si statul la semnat, sa vedeti despre ce este vorba.
4. Puteti face o sesizare la ITM cu privire la nerespectarea prevederilor CIM.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspunsuri,am primit in scris pe mail aceasta decizie, sincer imi vine sa rad acum cat de idioti sunt, prin care suntem instiintati ca de la 01.08 2010 intregului personal de vanzar li se anuleaza salariile fixe.
e cu nr. de inregistrare e cu antet, semnata si stampilata.
as uploada decizia dar nu stiu cum.
e buna de dat exemplu la rubrica ,, asa nu,,
venitul unui reprezentant de vanzari in firma e format dintr-o parte fixa si una variabila.
parte fixa reprezinta salariul brut
partea variabila = comisioanele
in cazul meu partea fixa constituia 50% din venitul total

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare standard comisioane vanzari? mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua In domeniul vanzarilor multa lume are in componenta venitului lunar partea salariala fixa + partea variabila venita din comisionul de vanzari. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin catre dvs. cu urmatoarea intrebare, si anume trebuie ... autobrand autobrand Buna ziua, Vin catre dvs. cu urmatoarea intrebare, si anume trebuie sa inregistrez in Revisal tichetele de masa si comisioanele din vanzari (sunt variabile, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate - plafonare venit lunar Miha8 Miha8 In cazul indemnizatiei de maternitate, CARE ESTE LOGICA plafonarii la 12 salarii minime brute pe tara - cf OG 158/2005 art 10 (1) - a VENITULUI lunar si nu a ... (vezi toată discuția)