Buna ziua, as dori sa stiu in cazul in care parintii mei au divortat ,eu avand inca numele tatalui , iar tatal s-a recasatorit si are 2 copii , care este dreptul meu la mostenire in cazul decesului acestuia? As mai putea beneficia de acest drept in cazul in care eu nu am aflat de decesul acestuia? (specific ca este inca in viata , insa locuieste departe de Bucuresti si nu am tinut legatura cu nimeni de acolo pentru a afla ultimele stiri, parinti mei divortand acum 23 de ani). As putea face ceva acum cat este in viata? As putea sa anunt undeva ca am drept de mostenire si sa fiu anunt in momentul decesului tatalui meu?Multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra. O zi buna!
Nu conteaza ce nume purtati, ramaneti fiul tatalui dvs.
Aveti drept la mostenirea dupa el.
Cat e in viata nu aveti ce face, dar, dupa deces, trebuie sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni.
Incercati sa tineti legatura din 6 in 6 luni sa vedeti daca e viu:)
Succes!
Multumesc , insa eu pe atunci aveam doar 2 ani deci practic nu-l cunosc , prin urmare nu am cu cine sa tin legatura in acel oras. Iar din raspunsul dumneavoastra sa inteleg ca daca nu accept mostenirea in acel termen de 6 luni dupa , nu voi mai avea nici un drept , corect?