avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire al copilului din prima casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire al copilului din prima casatorie

Buna ziua, as dori sa stiu in cazul in care parintii mei au divortat ,eu avand inca numele tatalui , iar tatal s-a recasatorit si are 2 copii , care este dreptul meu la mostenire in cazul decesului acestuia? As mai putea beneficia de acest drept in cazul in care eu nu am aflat de decesul acestuia? (specific ca este inca in viata , insa locuieste departe de Bucuresti si nu am tinut legatura cu nimeni de acolo pentru a afla ultimele stiri, parinti mei divortand acum 23 de ani). As putea face ceva acum cat este in viata? As putea sa anunt undeva ca am drept de mostenire si sa fiu anunt in momentul decesului tatalui meu?Multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:17, 10 August 2010
Nu conteaza ce nume purtati, ramaneti fiul tatalui dvs.
Aveti drept la mostenirea dupa el.
Cat e in viata nu aveti ce face, dar, dupa deces, trebuie sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni.

Incercati sa tineti legatura din 6 in 6 luni sa vedeti daca e viu:)
Succes!
Multumesc , insa eu pe atunci aveam doar 2 ani deci practic nu-l cunosc , prin urmare nu am cu cine sa tin legatura in acel oras. Iar din raspunsul dumneavoastra sa inteleg ca daca nu accept mostenirea in acel termen de 6 luni dupa , nu voi mai avea nici un drept , corect?
Legat de dreptul de mostenire care mi se cuvine , cam care ar fi procentajul?
Daca nu acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la deces, sunteti considerat strain de mostenire ( deci nu mai culegeti nimic).

Daca moare inaintea sotiei lui, ea are 1/4 si copiii 3/4 ( nu conteaza ca sunt din casatorii anterioare, din relatii extraconjugale s.a.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii divortati, frate vitreg, dreptul de mostenire asupra casei tatalui ContSters52778 ContSters52778 Buna ziua, Parintii sotului meu sunt divortati. Nu a tinut legatura cu tatal lui care mai are un fiu din prima casatorie. Tatal este in viata, nu stim daca ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)
Succesiune - ajutati-ma sa inteleg! Ella_75 Ella_75 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1.Tata a murit acum cinci ani. In urma casatoriei au rezultat 2 ... (vezi toată discuția)