avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mi se restrictioneaza dreptul de a vorbi la telefon cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mi se restrictioneaza dreptul de a vorbi la telefon cu baiatul meu

baiatul meu nu se afla in localitatea in care domiciliez eu,ci la distanta de cati zeci de km,de aceia nu pot sa merg la el de cite ori mi-as dori de asta incerc sa vorbesc cu el la telefon de cite ori am ocazia dar nu mi se raspunde chiar mi se resping apelurile,vreau sa stiu daca pot face ceva in aceasta privinta pentru,consider ca am dreptul sa ma informez lcu privire la starea lui de sanatate mai ales ca la momentul divortului am acceptat ca baiatul sa-i fie incredintat mamei.
Cel mai recent răspuns: niki levis , utilizator 17:29, 10 August 2010
Nu aveti ce face! Doar sa va deplasati persoanal pentru a-l vedea ! NIci o lege din tara asta nu obliga cealalta parte sa raspunda la telefon daca nu are chef!
Imi pare rau, dar asta e adevarul!:)
Ar mai fi o posibilitate. Apelati la un mediator autorizat unde va fi invitata mama copilului dvs. Mediatorul va facilita comunicarea si veti putea ajunge la un acord asa cum vi-l doriti dvs partile .Decizia va apartine. Acordul il puteti autentifica. Costurile sunt mai reduse fata de un proces in instanta si timpul de rezolvare a disputei depinde doar de dvs. partile .Mult succes!
Aveti o hotarare prin care vi s-a stabilit un program de vizita al minorului?
Daca nu aveti , ar fi indicat sa promovati pe rolul instantei o astfel de actiune, iar in cazul in care mama va impiedica in mod repetat sa aveti aceste legaturi personale cu minorul- drept stabilit conform legii parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul, puteti formula impotriva acesteia o plangere penala intemeiata pe disp.art.307 al.2 c.pen.;)
da am o hotarire in acest sens,dar in momentul cind ma duc sa-l iau si copilul incepe sa planga pot sa-l iau?nu mai spun ca intervin si alte sicane ce vin din partea mamei sau a bunicilor,ce sunt de natura sa ma faca sa renunt la al mai lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua, am o intrebare :am un baiat de 9 ani si dupa divort ia fost incredintat mamei lui si eu am dreptul la vizita in fiecare duminica de la ora 09.00 la ... (vezi toată discuția)
In cazul in care mama +copilul....este in strainatate... ion33 ion33 buna ziua, in cazul in care mama este plecata cu copilul peste hotare (uk)dupa ce hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (ei) si plata a pensiei ... (vezi toată discuția)
Incalcare hotarire judecatoreasca prepelita mariana prepelita mariana fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)