avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa-mi vad copilul cat mai des!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa-mi vad copilul cat mai des!

Buna ziua!
Am un baietel de 2 ani si 4 luni,locuieste cu mama lui iar eu am dreptul stabilit prin lege sa il iau in fiecare Sambata la mine acasa intre orele 10 si 18.
As vrea sa stiu ,in cazul in care actionez in instanta pentru cresterea timpului petrecut cu copilul meu ,mai exact as dori ca la fiecare 2 weekend-uri sa-l pot lua de Sambata pana Duminica,ce riscuri exista ca actualul program sa se modifice?
Adica ,instanta ar putea hotari sa il vad numai din 2 in 2 saptamani?
Intreb si sper sa primesc un raspuns intrucat nu doresc sa-l vad mai rar,as vrea sa pastrez dreptul castigat pana acum.
Va multumesc anticipat,
Sandu
Cel mai recent răspuns: sandu1 , utilizator 07:31, 12 August 2010
puteti face o cerere catre instanta prin care solicitati ceea ce ati expus aici.
e posibil si asa,depinde de multe...,vb cu av dvs sa va sfatuiasca ce si cum
Instanta a dispus si este un program rezonabil fata de varsta minorului, cand inca este dependent de programul zilnic al meselor, hranei, odinhei,dupa care traieste la domiciliul mamei (inca este dependent de mama, cand doarme sau se trezeste).
Daca mama este de acord, puteti sa va intelegeti, dar ea cunoste mult mai bine "tabieturile" micutului, care nu ar trebui modificate inca..
.Se tine cont de acest amanunt... la varsta lui, ar putea sa se trezeasca noaptea sa planga dupa mama sa, sau nu ar cunoaste locul in care se afla.. etc. Acest lucru nu ar fi benefic pentru micut.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
ContSters122901, utilizator
sandu1 a scris:

Buna ziua!
Am un baietel de 2 ani si 4 luni,locuieste cu mama lui iar eu am dreptul stabilit prin lege sa il iau in fiecare Sambata la mine acasa intre orele 10 si 18.
As vrea sa stiu ,in cazul in care actionez in instanta pentru cresterea timpului petrecut cu copilul meu ,mai exact as dori ca la fiecare 2 weekend-uri sa-l pot lua de Sambata pana Duminica,ce riscuri exista ca actualul program sa se modifice?
Adica ,instanta ar putea hotari sa il vad numai din 2 in 2 saptamani?
Intreb si sper sa primesc un raspuns intrucat nu doresc sa-l vad mai rar,as vrea sa pastrez dreptul castigat pana acum.
Va multumesc anticipat,
Sandu

Riscul de a pierde acest drept poate aparea doar daca mama minorului cere reducerea programului si ar dovedi ca nu va puteti descurca cu minorul.Prin urmare, ar trebui sa dovedeasca ca instanta care a decis anterior a gresit, ceea ce este foarte greu de izbutit...
Avand in vedere si faptul ca programul de vizita este foarte redus sunt foarte reduse sansele de a va fi redus acest program...redus...
In ceea ce priveste majorarea programului de vizita ar trebui sa dovediti dvs., prin avocat, ca ...ar trebui marit programul de vizita...

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)