avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLITIA NU SI-A DAT INTERESUL!!!!????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLITIA NU SI-A DAT INTERESUL!!!!????

Acum 2 zile mama a victima unei agresiuni cu agresor cunoscut ; fost batuta in asemenea hal incat la momentul actual este internata la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti , are o plaga la cap de 10 cm lungime, multiple echimoze pe toata suprafata corpului, lovita in mod insistent in zona rinichilor , ficatului, si plamanilor, si cateva coaste rupte , una dintre acestea perforandu-i plamanul. La momentul agresiunii, organele de politie care s-au deplasat la fata locului nu au luat nici un fel de masuratori, nu au facut poze, desi era sange putin mai departe de locul faptei ( pana acolo unde reusise mama mea sa se tarasca) , ba mai mult,nu au facut nici un demers impotriva agresorului ( din cate am reusit sa ma imformez ar fi trebuit retinut, eventual ii gaseau bata cu care o lovise pe mama si care era plina de sangele acesteaia).A 2-a zi de la incident, la intrebarea mea in legatura cu masurile care se vor lua impotriva agresorului(daca il vor retine)cei de la Politie mi-au spsus ca il cauta dar nu-l gasesc( desi cu o zi inainte agresorul se plimba nestingherit prin oras).Mentionez ca atunci cand a fost lovita , mama se afla impreuna cu mine, sora mea si inca o prietena de-a noastra. Desi ne-au luat declaratii mie si surorii, ce de la politie mi-au spus ca cred ei ca n-ar fi sanse sa-l aresteze , dar asteaptaca mama mea sa mearga la medicul legist si in urma rezultatului ( nr de ingrijiri medicale acordat) se vor pronunta cu certitudine.
Eu personal am luat legatura la institutul de medicina legala si mi s-a spus ca Politia ar fi trebuit sa-i sesiseze deja , si mi-au spus mie sa iau legatura cu politia si sa le spun sa faca sesizare.De asemenea din informatiile mele, in cazurile care necesita mai mult de 20 de zile medicale( care cred ca este si cazul mamei mele), organele de politie trebuie sa se autosesizeze. Pe de alta parte , in cazul in care agresorul ar fi fost disparut din oras sa zicem , ar fi trebuit sa se scoata un mandat de arestare pe numele lui, eventual o interdictie de a parasii tara, etc ( desi v-am spus ca el se plimba nestingherit). Punctez de asemenea ca mamei inca nu i-au luat declaratie , ptr ca nu s-au deplasat pana in Bucuresti( noi suntem din provincie, undeva la app 50 km distanta de capitala).Mie si surorii mele la momentul actual ne este teama sa iesim din casa, pentru ca agresorul are un prieten , vecin de-al nostru pe care-l viziteaza frecvent.
Vreau sa mai accentuez si faptul ca acesta nu este primul incident de genul, avand in vedere ca mama a mai fost agresata in urma cu 4 luni, de o pers trimisa tot de agresorul actual, iar cei de la Politie erau instiintati in repetate randuri ( incepand cu martie 2009) asupra ceea ce urma sa se intample, in prealabil existand mai multe amenintari.
CE-MI RECXOMANDATI SA FAC?? CE MASURI AR TREBUI LUATE IN ACEST CAZ??Nu mai stiu pur si simplu incotro sa-mi indrept atentia , din moement ce din partea organelor in drept este o lipsa totala de interes, nu vor sa-si faca meseria asa cum trebuie. VA ROG SA MA INDRUMATI! Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 18:43, 11 August 2010
In primul rind indiferent de situatie mama dvs.trebuie sa faca plingere la politie si sa nu astepte eliberarea certificatului medico legal .Din ce relatati dvs aduceti in discutie in msj ca ati inteles de la altcineva ca daca este vorba de peste 20 de zile autoritatile se sesizeaza din oficiu,imi pare rau sa va spun dar nu este asa ptr. ca 21 de zile pina la 60 de zile se considera vatamare corporala (art 181)si nu se considera ca fapta este un pericol social iar organele in drept asteapta ca partea vatamata sa depuna plingere penala impotriva faptuitorului.Ce depaseste peste 60 de zile se considera vatamare corporala grava iar autoritatile se sesizeza din oficiu. In cazul in care ar fi vorba dam un exemplu 30 de zile ingrijiri medicale dar concluzia care face marea diferenta daca apare scris pe certificatul medico legal conform diagnosticului VIATA PACIENTEI A FOST PUSA IN PRIMEJDIE atunci se considera TENTATIVA DE OMOR.Nu stiu ce sa zic in primul mama dvs sa isi revina mai repede din aceasta trauma iar sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat neaparat. Eu nu sunt avocat desi se vede si pe site sunt utilizator care am citit foarte multe cazuri pe acest site.Sanatate.Daca am gresit la nr de zile si incadrarea faptelor imi cer mii de scuze si chiar rfac apel la cei cu studii sa va ajute cu niste sfaturi La revedere si mai tineti-ne la curent.PA.
Obtineti certificatul medico legal pentru a se putea incadra fapta la loviri si alte violente sau vatamare corporala. In termen de 2 luni se depune plangerea prealabila. Daca s-au efectuat cercetari, respectiv audierile de martori deja politia are inregistrat un dosar penal, cu numar unic de la Parchet. Daca sunteti nemultumit de rezultatul cercetarilor puteti sa va adresati procurorului care supravegheaza Urmarirea Penala.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie,distrugere de bunuri si lovire raluca_andreea raluca_andreea Buna ziua! In data de 19 iunie m-am certat cu fostul meu concubin care era in vizita sa isi vada fetita.Cearta s-a terminat cu lovituri din partea lui,dupa ... (vezi toată discuția)