avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

De putin timp sunt jurista la o instituţie publică şi deja ma confrunt cu o situaţie dificila pt mine. Apelez la amabilitatea, inţelegerea şi experienta dvs.
Asadar: am "mostenit" un dosar, a carui istorie, pe scurt este urmatoarea: în 2002 a avut loc un accident intre masina instituţiei noastra- condusa de conducator auto angajat- a, avariat fiind un autobuz apartinand RAT. Reparatiile au fost efectuate de catre compania lor de asigurari, care prin actiune in instanta, a solicitat despagubiri.
Instanta de judecata a stabilit vina axclusiva a soferului nostru şi a dispus obligarea la plata in solidar a institutiei noastre impreuna cu soferul. Noi am chemat in garantie compania noastra de asigurari, dar surpriza! era în plina procedura de reorganizare judiciara !!
Întrebarea mea este : Cum putem sa chemam in judecata compania noastra de asigurari si sa recuperam sumele de bani?!
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: corina-mirela , utilizator 19:18, 5 Noiembrie 2007
din pacate singura modalitate este sa va inscrieti in tabloul creditorilor........alta solutie la un debitor aflat in lichidare nu prea este......:(
Iti multumesc mult pentru raspuns, lukacs. Speram ca se mai poate face si altceva. Noi avand calitatea de creditor chirografar................din ce mai ramane :D
De obicei debitele si clientii firmelor de asigurari intrate in insolventa sunt preluate de alte firme de asigurari la care firma falimentara era asigurata.
Dacă societate de asigurări este în reorganizare judiciară şi nu sub observaţie sau în faliment; n-aveţi cum vă-nscrie creanţa în tabloul de creanţe şi nici nu trebuie s-o faceţi. Planul de reorganizare pe care-l urmează respectiva societate nu exclude nicicum plata unor creanţe curente cum este a dvs., activitatea de despăgubire a asiguraţilor fiind de la sine înţeleasă pentru o societate de asigurări chiar aflată ea în reorganizare judiciară.

Dvs nu trebuie decât să solicitaţi asiguratorului plata despăgubirii la care aveţi dreptul, fără să vă faceţi vreo problemă legată de starea de reorganizare judiciară a debitoarei.
Va multumesc pentru cooperare. Intre timp problema s-a rezolvat.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Recuperare sume modimpex modimpex buna ziua! am un client care a intrat in reorganizare judiciara. am o anumita suma de recuperat. am primit raspuns de la firma de insolventa: \"Conform ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)