As dori sa stiu cum pot sa-mi deduc valoarea investita prin cumpararea conform legii cu act de vanzare cumparare incheiat la notariat a unui praxis medical in conditiile in care valoarea investita a fost de 65.000 RON iar cifra de afaceri a cabinetului pe un an de zile este de aproximativ 55.000 RON.
Mentionez ca functionez ca PFA iar cheltuielile lunare sunt de aproximativ 2.000RON iar intr-un an de zile realizez un profit impozabil de aproximativ 40.000RON. Nu stiu daca aceste date sunt de folos dar le-am dat pentru a primi un sfat cat mai precis. Suma necesara cumpararii praxisului este din fondurile familiei...
care sunt elementele concrete care compun acest praxis ?
temeiul legal in baza caruia a fost cumparat este ORDIN Nr. 1322 din 2 noiembrie 2006 privind aprobarea normelor de stabilire a criteriilor si metodologiei de preluare a activitatii unui praxis existent?
mai exista legislatie specifica ?
Nu am avut un caz similar in practica , de aceea am pus aceste intrebari suplimentare , sa putem sa ne dam seama cam cum s-ar incadra in legea fiscala .
multumesc
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.