avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj

Buna ziua! Compania la care sunt angajata a intrat in insolventa. Suntem in luna august, iar eu mi-am primit remuneratia pe lunile februarie si martie doar ce era pe cartea de munca fara drepturile de autor. Am lucrat pana in luna aprilie inclusiv. In luna mai am avut concediu de odihna, iar in luna iunie concediu fara plata. Toate acestea la cererea angajatorului. Din luna mai toti angajatii au fost obligati sa completeze o cerere de concediu fara plata sau CO. In lunile iulie si august, angajatorul nu ne-a mai cerut nicio cerere sa completam si nici nu ne-au trecut la somaj. Ce pot face pentru a beneficia de ajutorul de somaj si de a-mi recupera salariile din urma? Cum pot afla daca a fost completata cartea de munca pana in prezent? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxy82 , utilizator 10:24, 11 August 2010
1. In primul rand sesizati ITM cu toate aceste probleme. Se va face o verificare a celor spuse de dvs. si se va lasa un plan de masuri ce trebuie duse la indeplinire de catre angajator. In caz contrar se vor da amenzi contraventionale.
2. Dupa primirea raspunsului primit de la ITM, sau chiar acum, puteti actiona in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiindlitigiu de munca nu platiti taxe.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite doua conditii:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Aura-Lucretia Aura-Lucretia Buna ziua! Am si eu o intrebare si va multumesc antcipat pentru raspunsuri.. In ultimele 18 luni am lucrat in doua locuri , 3 luni respectiv 8 luni , ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului de somaj daca este o perioada mai mica de 12 luni sammy44 sammy44 Este posibila acordarea ajutorului de somaj daca nu am un an intreg la ultimul loc de munca? Pot sa obtin cele 12 luni printr-o cerere de concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)