avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare

Care este diferenta dintre faptul ca:
-salariatii depun plangere penala asupra firmei la care au lucrat deoarece nu li s-au acordat drepturile salariale cuvenite
si faptul ca:
- salariatii dau in judecata firma la care au lucrat deoarece nu li s-au acordat drepturile salariale cuvenite

Problema in ambele situatii este ca firma este intrata in insolventa
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 15:45, 11 August 2010
Este o diferenta majora, plangerea penala se depune daca salariatii pot dovedi ca angajatorul ar putea fi vinovat de comiterea vreunei infractiuni.. Insa problema pe care o aveti nu este de natura penala.
Deci, salariatii pot sa dea in judecata angajatorul pentru ca nu le-a platit drepturile salariale cuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti gabianghel gabianghel buna ziua! Astazi am trimis prin posta o plangere penala impotriva fostului meu angajator care nu a respectat o hotarare judectoresca prin care era obligat ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantii materiale de la angajator intrat in insolventa/faliment pifulet pifulet buna ziua, va expun pe scurt situatia mea (si a altor prox. 1500 angajati): am fost angajat la mic.ro (scuze ca dau numele firmei) , firma a intrat in ... (vezi toată discuția)