tatal meu a decedat in 1995. Mama mea traieste si mai am un frate. Avem o casa si teren ( curte si gradina)Dupa moarte tatalui meu nu am deschis succesiunea. Dealtfel terenul nu este inca intabulat, abia acum intabulam titlul de proprietate care este pe numele tatalui meu.
Doresc sa extind si sa modernizez casa, si banuiesc ca pentru a putea face aceste lucruri va fi nevoie de intabulare si apoi succesiune
Am rugamintea de a-mi da cea mai avantajoasa solutie
1. M-am gandit sa deschidem succesiunea si sa renuntam ambii frati in favoarea lui mama, in acest fel toate documentele pentru extindere vor fi pe numele ei, urmand ca dupa decesul acesteia sa impartim totul in doua
2 sa facem succesiunea, sa impartim totul si apoi sa reintabulam fiecare partea lui( bineinteles dupa o schita de dezmembrare) si apoi unul dintre noi sa faca documentatiile pentru constructie? ( varianta care mi se pare foarte costisitoare si de lunga durata)
3. sa renunte toti in favoarea unuia dintre frati dar cu drept de uzufruct? (va fi destul de greu de convins celelalte parti sa fie de acord?
care credeti ca este solutia cea mai buna?
prima solutie pare cea mai scurta si mai putin costisitoare.....
pe varianta 2 veti avea din nou de dezmembrat dupa moartea mamei ....la succesiune iar la varianta cu dreptul unuia si uzufructul altuia......cel care ar avea uzufruct are doar de pierdut.....
multumesc mult pentru raspuns. Si eu m-am gandit ca prima solutie este cea mai avantajoasa dar am vrut sa ascult si sfatul unei persoane avizate. Inca odata multumesc
Certificat mostenitor
hr
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)