avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Antecontract (urgent)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Antecontract (urgent)

Am o intrebare.

Este atecontractul de V-C facut in notariat titlu excutoriu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2007
adi4x, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:25, 18 Noiembrie 2007
Da, vanzatorul promitent are obligatia ca in 30 de zile sau termenul stipulat sa iti vanda, si cumparatorul promitent are obligatia ca la fel in termenul general sau cel stipulat in antecontract sa cumpere. In caz contrar se aplica sanctiuni, in general de inapoiere de avans, si chiar obligarea de a cumpara B-)
Ca sa fie titlu executoriu, trebuie alte conditii....
In general daca vanzatorul se razgandeste, trebuie sa restituie pretul primit plus o suma stabilita in antecontract cu titlu de sanctiune ptr nerespectare.
Problema este insa mult mai complexa si din ceea ce ai prezentat nu pot sa-mi dau seama de toate chestiunile descrise in antecontract.
Ar trebui vazut antecontractul.
Contractele notariale sunt titluri executorii.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2007
ContSters478, utilizator
In ce lege scrie ca sunt contractele notariale titluri executorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)