avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariati informati eronat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariati informati eronat

buna ziua. ma confrunt cu situatia tatalui meu, care a fost instiintat verbal ca la locul de munca se desfiinteaza cateva posturi. ieri directoarea impreuna cu consiliul au anuntat cine sunt cei care vor pleca, urmand sa ii puna sa semneze o foaie si explicandu-le ca acea foaie este luarea la cunostiinta si incetarea activitatii cu drept de somaj (asta dupa 35 de ani de munca in acel loc). Au fost incurajati sa semneze, spunandu-li-se ca de la somaj isi vor gasii mai repede un loc de munca, etc.
cei care erau acolo au semnat si au plecat. un alt angajat a venit astazi sa semneze si nu a vrut pana nu se informeaza. in urma acestui fapt a descoperit ca au fost pusi sa isi semneze demisiile!!!! scria clar art. 55 lit b.
ce se poate face in astfel de situatie???? tinand cont ca ei nu au de unde stii legile si chiar daca le-ar fi explicat ca art 55 b inseamna de bine si cu drept la somaj ei credeau.
deocamdata s-au adunat toti cei care au semnat si au depus la secretariat o contestatie. va rog sa ma ajutati. multumesc
Cel mai recent răspuns: maryloo , utilizator 10:18, 6 Septembrie 2010
Trebuiau sa plece ca urmare a concedierii si beneficiau de somaj
Face-ti adresa la ITM , actiune in instanta pe drept civil, solicitant anularea deciziilor de concediere si plangere penala pt abuz in serviciu pt persoana care i-a obligat sa semneze
Din pacate nu au sanse de succes, conducerea tocmai pe acest lucru s-a bazat si anume necunoasterea de catre salariati a drepturilor lor( necunoasterea oricarei legi nu exonereaza respectivul de raspundere), pot face si o sesizare la politie dar din moment ce nu au fost constransi e greu de demonstrat contrariul.
chiar daca exista 12 salariati care pot sustine ceea ce au fost informati ca ar insemna acea hartie de catre directoare?

ei au inteles ca trebuie sa plece, dar isi vor dreptul la somaj. atata tot. tinand cont ca acest loc de munca este la un liceu din bucuresti
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
maryloo, utilizator
pana la urma si-au dat seama de gresala si au anulat cererile de demisie si au facut cum este corect. adica instiintare de preaviz pt desfiintarea postului si incetarea contractelor cu art. 65 (1). multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Dat afara de la locul de munca si pus sa scriu si sa semnez demisia! sor3L_21 sor3L_21 Buna seara!Am o intrebare juridica.Am fost dat afara de la locul de munca fara nici un avertisment verbal sau scris si pus sa-mi scriu si sa semnez ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara ungurushanu ungurushanu Mi-a fost aprobata demisia la zi si inmanata foaia cu decizia de incetare CIM, dar apoi am aflat ca am fost concediat ulterior; este posibila si legala o ... (vezi toată discuția)