avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... procese in aceeasi zi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

procese in aceeasi zi

Buna seara,

La inceputul lunii septembrie am 2 procese in aceeasi zi, la Curtea de Apel Constanta, la acelasi complet, unul dupa altul.

Unul din ele est recurs inaintat de Casa de Pensii, castigat de mine la instanta de fond. Al doilea este recurs inaintat de mine impotriva unei institutii care nu a vrut sa elibereze adev de grupa a II-a de munca, pierdut de mine la instanta de fond.

Mai multe sanse de castig sunt pentru primul proces.

Problema este ca nu asa vrea sa se judece in aceeasi zi pentru ca mi-e frica de o solutie nefavorabila.
La nici unul nu am avocat.
Pe ce motiv as putea cere amanarea celui de-al doilea proces ? (angajare aparator, cu toate ca nu voi face acest lucru).
As dori si baza legislativa pentru amanare.
Recursurile au fost facute la o dsitanta de 3 sapt, dar termenul a fost fixat in aceeasi zi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:26, 11 August 2010
Pe motivul pe care l-ati invocat aici (2 procese in aceeasi zi). Este o practica pe care am auzit-o de la d-nii/d-le avocati prin salile de judecata.
Puteti solicita termen pentru aparare, in baza art. 156 Cod proc. civ.
Nu este obligatoriu sa va si prezentati cu avocat la urmatorul termen, mativati lipsa banilor pentru onorariu.
Dar aveti toate sansele ca cele doua dosare, daca se vor acorda termene la amandoua, sa cada iar in aceeasi zi la termenul urmator.
Multora le-ar fi convenit ca ambele procese sa aiba acelasi termen, pentru a nu mai face un drum in plus... Amanarea cauzei oricum nu ar influenta solutia... Daca va e teama la termenul respectiv ca veti pierde, la urmatorul termen,, oare va trece teama ??? :)
Multumesc.

Mai am o intrebare: procesele sunt pe 07 sept. Cand ar trebui sa fac cererea de amanare?
Imi este teama ca daca la primul proces, care este mai greu, imi da o solutie nefavorabila, la urmatorul proces, care ar trebui castigat, sa-mi dea tot solutie nefav.
(dosarele au numarele 897, rerspectiv 898, pt ca la instanta de fond au fost depuse in acelasi timp.
De asemenea, cauzele fiind amandoua pe grupa de munca sa nu zica ca cerem prea mult.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata IAMANDI ION IAMANDI ION Buna ziua!Am castigat un proces si mi s-au aprobat cheltuieli de judecata.Partea adversa a facut recurs,am castigat si recursul si mi s-au aprobat iar ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? AlexGM AlexGM E un proces civil, la care cred ca s-a terminat. Contestasem un proces verbal al Politiei Rutiere. Asteptam ca pronuntarea sa vina prin posta, numai ca vad ca ... (vezi toată discuția)
Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)