Doresc reintoarcerea la serviciu in ianuarie 2011, inainte de expirarea perioadei de 2 ani de zile de la nastere . Va mai fi valabil CCMUNN la acea data ? La ce data se va vota un nou CCMUNN pentru 2011 ?
Chiar daca nu v-a fi adoptat un nou CCMN , exista prevederi legale in acest sens , art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, si anume :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Multumesc de raspuns, de fapt, nu ma intereseaza problematica reintoarcerii ci mai de graba articolul 17alineatul 1 din CCMUNN in care se precizeaza ca ma pot intoarce si sa optez pentru 6 ore de munca in loc de 8. As fi dorit sa merg sa vorbesc cu angajatorul inca de acum in vederea reintoarcerii si a posibilitatii mele legale sa lucrez doar 6 ore. Dar cum CCMUNN este valabil doar pana la sfarsitul anului nu pot deschide discutia despre optiunea mea de a lucra doar 6 ore si a fi platita cat 8.
Puteti deschide aceasta discutie , in general CCMN nu se modifica substantial ... daca ne uitam acei coeficienti de ierarhizare erau prevazuti si in CCMN pe anii 2005/2006 si nu s-au aplicat de la data inregistrarii CCMN.
Litigiu munca
claudia1975
Sunt in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Am fost la servici sa discut sa ma intorc la munca ceva mai devreme. Raspunsul a fost ca...dpdv legal postul ... (vezi toată discuția)