avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Apartamentul este mostenire de la parinti unic mostenitor,sotia a deschis divort asa zice ca voi primi citatia,, daka deschide partaj ptr bunuri comune si apartament , ea pretinde ca aduce dovezi ca din 92 de cand stam in apt mostenit de mine unele neamuri deale ei ne-au ajutat cu diferita sume de bani si a a avut o garsoniera a mamaei ei care a vanduto si zice ca vrea jumatate din toti acesti bani proveniti din ajutoare si vanzarea garsonierei pe care i-am cheltuit impreuna, eu nu vreau ca ea sa aiba drept asupra apartament si ma santajeaza sa vand apt sa iau o garsoniera si sai dau acei bani...eu nu sunt de acord sa vand apt decat doar dupa pronuntare divort sa nu mai aiba drepturi ea cum trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:48, 12 August 2010
Apartamentul estebun propriu, asa ca sotia dv. nu are nici un drept asupra lui. Insa poate solicita intr-un proces de partaj sa se constate ca impreuna cu dumneavoastra a adus imbunatatiri apartamentului si poate solicita sa ii platiti cota sa parte.
buna ziua.
imobilul respectiv este bunul dvs. propriu, iar sotia nu are drepturi in ceea ce-l priveste.
insa daca intr-adevar s-au adus imbunatatiri acestul apartament , iar dansa a contributi cu sume de bani in acest sens, poate pretinde in cadrul procesului de aprtaj, o sulta.
insa va trebui sa dovedeasca cu inscrisuri contributia sa financiara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si bani mar4905 mar4905 Sotia mea care pretinde ca a deschis divort ...n-am primit inca acasa .... nimic...cred ca incearca sa ma\"santajeze\" cu o problema urmatoare: eu posed act ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj mar4905 mar4905 Sotia a deschis actiune de divort termen in iunie 2011, avem un copil de 17 ani, ea a plecat cu copil la o sora de -a ei cu copilul tin legatura vine pe la ... (vezi toată discuția)