avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri si bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri si bani

Sotia mea care pretinde ca a deschis divort ...n-am primit inca acasa .... nimic...cred ca incearca sa ma"santajeze" cu o problema urmatoare: eu posed act de mostenire al apartamentului unic mostenitor, din anul 1992, avem un baiat de 17 ani, din 1992 de cand a decedat tatal meu si sunt mostenitorul apt, stau cu sotia in apt si copil din 1993 nascut..in 1994 am achitat integral ratele la apt ramase dupa decesul tataului, pe parcursul acesto ani pana in prezent neamurile din partea ei sora frate tatal, ne-au ajutat cu mici sume de bani treimise din afara sau din tara ...acum sotia zice ca acele sume de bani le vrea inapoi jumatate din ele de la mine... zicand ca eu nu am cum sa le dau... eu i-am cerut sa probeze cu documente justtificative trimiterea acelor bani de la rudele ei care au fost cheltuiti impreuna ...ea sub prewtextul ca daka va deschide si proba cu documente acele ajutoare va solicita jumatate din sume sa o dau, si zice ca nu voi avea sa o dau....pretinzandu-mi sa vand apartamentul acum sa-i dau jumatate din acea suma sa-mi cumpar o garsoniera si sa ajutam baiatul ...ea zice ca daka nu sunt de acord cu ceea ce-mi propune...instanta va hotari vinderea de catre stat sau nu stiu cum...si obitinerea unei sume mai mici pe apartament...si nu e bine... eu nu sunt de acord asa...ma gandesc ca mai intai sa se dea hotararea de divort apoi eu sa vand apartament , dau jumatate a aceea din suma pe care cer sa-mi prezinte documente justificative imi cumpar garsoniera si ajut si baiat cu banii ramasi ...... gandesc ca dupa divort ea nu are drept la banii obinuti dupa vanzarea apartamentului mostenit numai de mine .... as dori o parere ...multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 13 August 2010
Puteti verifica la link-ul portal.just.ro, pe internet, accesand judecatoria de la domiciliul dvs. comun si cautand "dosare" dupa nume, daca intr-adevar sotia dvs. a inaintat divort.

Daca este asa, atunci trebuie vazut ce a cerut in acest divort.
Trebuie sa stiti ca divortul se poate face cu sau fara partaj. daca se face fara, partajul se face oricand dupa divort.
La divort se mai pune si problema copilului dvs. minor: la cine va fi incredintat, daca nu devine major intre timp.

Cu partajul e alta discutie, pe care e bine sa o aveti cu un avocat, cu actele in fata.
Mie mi se pare (repet, mi se pare, din povestile dvs., actele poate zic aaltceva), ca apartamentul este numai al dvs., deoarece este mostenit.
Caz in care puteti discuta doar de evntualele imbunatatiri, pentru care sotia trebuie despagubita in proportie cu contributia ei in casa.
Cu banii de la rudele ei este complicat, depinde cum, cand si pentru ce rezuta din dovezi ca vi i-au dat.
Drept de proprietate nu va putea obtine sotia.
Cel mult un drept de creanta daca a contribuit si ea cu bani la plata ratelor, ceea ce va trebui sa dovedeasca ea.
Ar fi indicat sa va angajati avocat daca se deschide proces deoarece daca ea se judeca bine este foarte posibil sa fie necesar sa vindeti apartamentul pentru a-i achita banii...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mar4905 mar4905 Apartamentul este mostenire de la parinti unic mostenitor,sotia a deschis divort asa zice ca voi primi citatia,, daka deschide partaj ptr bunuri comune si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Mostenire mar4905 mar4905 Am o nelamurire si sper , sa fiu lamurit...sunt proprietar mostenitor cu act de unic mostenitor a unui apartament,:dupa anul 1992 pana in 1994 am preluat ... (vezi toată discuția)